Acasă Life Pe măsură ce secolele trec, femeile devin tot mai frumoase

Pe măsură ce secolele trec, femeile devin tot mai frumoase

DISTRIBUIȚI

Femeile au devenit, treptat, tot mai frumoase de-a lungul secolelor, deoarece femeile frumoase au mai mulți copii decât cele mai puțin înzestrate de natură, iar cei mai mulți dintre copiii lor sunt de sex feminin și le moștenesc calitățile fizice, informează dailymail.co.uk. Fiicele femeilor frumoase, odată ce devin adulte, tind să fie și ele frumoase și, astfel, acest model se propagă de-a lungul secolelor.  Acest model evolutiv a condus la înfrumusețarea fizicului femeilor de-a lungul generațiilor, au explicat oamenii de știință.

Mai atractive

Psihologii consideră că femeile au devenit  mai atractive deoarece ele fac tot mai multe eforturi pentru a arăta bine, sunt preocupate de felul în care arată și beneficiază de mai multe resurse financiare decât în trecut. În schimb, aceiași experți consideră că bărbații au rămas, din punct de vedere estetic, la același nivel cu cel al strămoșilor lor preistorici. Markus Jokela, de la Universitatea din Helsinki, a folosit pentru acest studiu date obținute din America de Nord, colectate de la 1.244 de femei și 997 de bărbați, care au fost monitorizați timp de patru decenii.
Nivelul de atractivitate a fost evaluat pe baza fotografiilor efectuate în timpul acestui studiu, care a înregistrat, totodată, și numărul de copii avut de fiecare dintre participanții la monitorizare. Profesorul finlandez a descoperit faptul că femeile frumoase au avut cu 16% mai mulți copii decât cele urâte. Totodată, femeile considerate foarte frumoase au avut cu 6% mai mulți copii decât cele mai puțin înzestrate de natură. Bărbații cei mai urâți au avut, în medie, cu 13% mai puțini copii decât restul reprezentanților sexului lor.
Oamenii de știință finlandezi au ținut cont și de concluziile unui studiu precedent, care au indicat faptul că femeile frumoase sunt mai multe decât bărbații frumoși, deoarece părinții frumoși au, de regulă, mai multe fete decât băieți.
Studiul avansează ideea că diferența dintre nivelul de atractivitate al femeilor și cel al bărbaților continuă să se mărească, pe măsură ce femeile evoluează din punct de vedere estetic, devenind tot mai frumoase.
Cercetătorii au demonstrat cu date statistice că persoanele frumoase prezintă cu 36% mai multe probabilități ca primul lor născut să fie de sex feminin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.