Acasă Life Record Guinness: Cea mai mare păpușă din lume, realizată în Cuba

Record Guinness: Cea mai mare păpușă din lume, realizată în Cuba

Leonor, o păpușă neagră confecționată din șifon, măsurând 18 metri, a fost instalată, miercuri, în piața centrală din localitatea Camaguey din centrul Cubei, de către un grup de artizani, care au stabilit astfel un nou record Guinness, informează AFP.
Această păpușă neagră uriașă, „dedicată tuturor copiilor haitieni care au pierdut totul“ în urma seismului din 12 ianuarie, a fost instalată cu ajutorul unei macarale în Piața muncitorilor din Cama-guey – un oraș situat la circa 530 de kilometri de Havana -, în fața unui public numeros, a explicat Carmen Soto, coordonatoarea grupului de 13 artizani.
Îmbrăcată într-o rochie tradițională în culorile drapelului cubanez – albastru, roșu și alb -, păpușa Leonor a fost confecționată într-o perioadă de nouă luni, din bucăți de stofă puse pe un schelet metalic.
„Am făcut-o pentru a doborî recordul Guinness“ deținut de păpușa Pepona din Argentina, care a avut o înălțime de 13 metri, a declarat Laura Bermudez, directoarea Centrului cultural din Camaguey.
Atunci când au confecționat-o pe Leonor, cubanezii s-au inspirat din „Păpușa neagră“, una dintre poveștile incluse în volumul „La Edad de Oro/ Epoca de Aur“, publicat în 1889 de scriitorul și poetul național cubanez José Marti (1853-1895), care și-a botezat eroina principală după numele mamei sale, Leonor.
„Leonor este dedicată tuturor persoanelor din lume, copiilor străzii, a căror copilărie a fost furată… și în special copiilor haitieni care au pierdut totul“ în urma recentului seism din Haiti, a spus Carmen Soto, care conduce un program local în favoarea persoanelor cu handicap, a dependenților de alcool și a copiilor provenind din familii dezbinate din acest oraș inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.