Acasă Life Sfaturi casnice pentru răceli

Sfaturi casnice pentru răceli

DISTRIBUIȚI

Când vine vorba de răceală, toată lumea pare să știe totul. Cum apare, din ce cauză, ce să mănânci, ce să nu, când să iei pastile, de ce să nu iei… Health a adunat cele mai răspândite povețe date de mame sau bunici, negându-le cu argumente, pentru ca tu să știi ce să le răspunzi pe viitor, când vor face din nou pe atotștiutoarele.

Hidratarea e foarte importantă

Și la noi, dar mai ales peste Ocean, acest „leac“ pentru răceală e foarte popular. În toate filmele, iubita este tratată cu supă de pui, indiferent dacă vrea sau nu.
Dar poate sau nu supa de pui să lupte cu răceala? Ar putea, răspund specialiștii, citând câteva studii în acest sens, care sugerează că bolul cu lichid fierbinte ar putea să se ia la trântă cu inflamațiile.
Adesea, răceala îți ia apetitul; mâncatul cu forța nu ajută. Sau poate că da? E drept că, în primul rând, trebuie să ai grijă să fii hidratat. Dar la fel de important este să-ți obții necesarul caloric zilnic.
Un studiu din 2008, publicat în „Jurnalul de nutriție“, a arătat că șoarecii expuși virusului răcelii, care au fost hrăniți cu alimente sărace în calorii, s-au însănătoșit mai greu și au suferit mai mult pe parcursul bolii.
Așa că recomandarea specialiștilor este să lași dieta pentru vremuri în care răceala sau gripa nu-ți dau târcoale.

Virușii circulă și în casă

Și asta, de obicei, înseamnă căciulă, fular, mănuși, palton și câte și mai câte. În realitate, răceala și gripa sunt cauzate de viruși. Deși circulă în timpul sezonului rece, de care ne apropiem cu pași repezi, virușii sunt mai ușor de luat înăuntru, și nu afară.
De fapt, a ieși și a face puțină mișcare – și nu neapărat în sezonul gripei – previne apariția gripei și a răcelii.

Părul ud n-are legătură cu infecțiile virale

Probabil că îți va fi frig dacă vei ieși cu părul ud într-o zi friguroasă. Dar de aici până la răceală drumul e lung, iar părul ud nu prea are de-a face cu aceasta sau cu gripa. Și asta pentru că ambele sunt cauzate de viruși. Dacă nu ți-e atât de frig încât să faci hipotermie, ceea ce ar putea favoriza o infecție, părul sau hainele umede nu-ți vor crește vulnerabilitatea.

Cu usturoiul în buzunar

Ai să râzi câtă lume crede în acest basm. În timp ce usturoiul ar putea ține la distanță persoanele deja răcite, și pe altele sănătoase în aceeași măsură, nu va avea alt efect. Pentru a te bucura de proprietățile sale, ar trebui să-l mănânci.
Și asta pentru că usturoiul e bogat în antioxidanți, care măresc imunitatea organismului și luptă cu inflamațiile. Experții recomandă să adaugi unul sau doi căței de usturoi dietei tale zilnice.
Porția de usturoi e îndeajuns de mică pentru a nu cauza gaze sau a-i ține la distanță pe eventualii tăi interlocutori. Dacă totuși te îngrijorează mirosul, poți să apelezi la capsule cu extract de usturoi. Sunt la fel de benefice, dar nu vei avea parte de efectele secundare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.