Acasă Life Sume peste așteptări pentru manuscrisele lui John Lennon

Sume peste așteptări pentru manuscrisele lui John Lennon

DISTRIBUIȚI

 

Manuscrise aparținând lui John Lennon – scrisori, însemnări, poezii și desene – au fost vândute, miercuri, cu sume de până la opt ori mai mari decât prețul de pornire, în cadrul unei licitații organizate de casa Sotheby’s din New York, informează bbc.co.uk.

 

Astfel, poemul „The Fat Budgie” a fost vândut pentru suma de 143.000 de dolari, după ce fusese estimat la 35.000 de dolari, iar manuscrisul unei creații în proză, intitulată „I Sat Belonely”, a fost vândut cu 137.000 de dolari, de patru ori mai mult decât prețul de pornire.

 

Cele 89 de loturi scoase la licitație reprezintă manuscrise care au stat ulterior la baza cărților „In His Own Write” (1964) și „A Spaniard In The Works” (1965).

 

Un manuscris bătut la mașină, cu corecturile lui John Lennon, intitulat „Neville Club”, a fost vândut pentru suma de 100.000 de dolari, după ce a fost estimat la 12.000 de dolari.

 

Potrivit casei de licitații Sotheby’s, manuscrisele vândute reprezintă cea mai mare colecție privată a unuia dintre foștii membri ai trupei The Beatles, care a fost scoasă la licitație. Colecția de manuscrise s-a aflat în posesia editorului britanic Tom Maschler, cel care l-a convins pe John Lennon să adune câteva dintre încercările sale literare, în versuri și proză, într-o carte („In His Own Write”), urmată de continuarea „A Spaniard In The Works”, un an mai târziu.

 

John Lennon (1940 – 1980) a format alături de Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase și de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

 

John Lennon a fost împușcat mortal de un fan pe 8 decembrie 1980.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.