Acasă Life Vinul roșu oferă „tinerețe veșnică” doar dacă este consumat în exces

Vinul roșu oferă „tinerețe veșnică” doar dacă este consumat în exces

Consumul de vin roșu poate încetini procesul de îmbătrânire celulară, însă este nevoie de cel puțin 15 sticle de vin în fiecare zi pentru a alunga ridurile, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Göteborg, informează express.co.uk.
Un studiu efectuat de cercetătorii suedezi de la Universitatea din Göteborg a stabilit că resveratrolul, o substanță din vinul roșu, poate să distrugă celulele care provoacă procesul de îmbătrânire. Însă cantitatea de vin necesară pentru a eficientiza acest proces presupune un nivel atât de mare de alcool încât ar putea să-i ucidă pe pacienți înainte ca ei să moară din cauza îmbătrânirii celulare.
Cercetătorii suedezi au studiat proprietățile resveratrolului pentru a determina felul în care această substanță influențează procesul de îmbătrânire. Ei s-au concentrat asupra drojdiei, ale cărei celule au fost eficiente împotriva proteinelor dăunătoare ce provoacă procesul de îmbătrânire.
Profesorul Thomas Nystrom, coordonatorul studiului, a declarat: „Resveratrolul se găsește în vinul roșu și în alte produse și el poate să controleze ritmul de îmbătrânire. Însă o persoană ar trebui să bea foarte mult vin roșu pentru ca substanța să aibă efect, probabil între 15 și 100 de sticle de vin roșu într-o singură zi, ceea ce reprezintă o cantitate pe care nimeni nu o poate asimila“.
În opinia cercetătorului suedez, aceste descoperiri sunt foarte importante, deoarece ele pot fi folosite în tratamentul maladiilor ce apar la vârsta a treia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.