Acasă Monden Bradul lui Alexandru Ciucu, licitat și cumpărat de Prințul Albert

Bradul lui Alexandru Ciucu, licitat și cumpărat de Prințul Albert

DISTRIBUIȚI

Designerul Alexandru Ciucu a avut marea surpriză că bradul cu care a participat, în premieră pentru România, alături de mari case de modă internaționale,  la renumitul festival caritabil al brazilor de la Monte Carlo, să fie licitat și achiziționat de însuși Prințul Albert de Monaco.
Este vorba de licitația organizată de fundația de caritate Action Innocence Monaco, care organizează la sfârșitul fiecărui an, la Hotel de Paris din Monte Carlo, o acțiune de strângere de fonduri pentru protecția internațională a minorilor împotriva efectelor negative ale internetului.
În acest sens, designeri internaționali de prim rang sunt aleși la sprânceană și invitați să realizeze câte un brad, după propriile idei, care să fie licitat de invitații evenimentului.
Așa se face că anul acesta au participat mari case de modă precum Chanel, Dior, Prada, Cartier, Gucci, Valentino, Bulgari, precum și cunoscutul designer roman de costume masculine premium Alexandru Ciucu.
„Am fost invitat să creez un brad special pentru această licitație ca urmare a prezenței mele în Principat atât cu prezentarea pe care am avut-o în februarie 2012, cât și ca invitat la numeroase alte evenimente din Monaco în calitate de designer roman, dar și de furnizor al Casei Regale din România, titulatura care a avut darul de a-mi deschide multe uși către înalta societate monegască”, declară Alexandru Ciucu.
Pentru renumită licitație, Alexandru Ciucu a realizat un brad de Crăciun, intitulat „Cheia către Stele” sub o formă inedită, având în vedere că cea mai apreciată componentă de către invitați este creativitatea și noutatea stilistică.
 „Bradul meu a fost unul stilizat, realizat din globuri aurii așezate în formă de brad pe o pânză de catifea roșie, culoarea regală, iar sub el se afla o cheie aurită, culoarea excelenței, a luxului și opulenței,  ușor supradimensionată, simbolizând accesul către divinitate. Tot ansamblul este încadrat de o ramă groasă, aurie, pusă pe un cadru de lemn și îmbrăcată în organza. Pe interiorul ramei, de jur împrejur, am pus o instalație electrică cu 500 de beculețe pentru a menține spiritul Crăciunului”, declară designerul.
La evenimentul caritabil organizat la renumitul Hotel de Paris din Monte Carlo au luat parte reprezentanți ai familiilor regale ale Europei, din înalta societate monegască, precum și oameni de afaceri de diferite naționalități. Creația românului a avut numărul 5 din 30 pe lista de licitație iar prețul final oferit de principele Albert de Monaco, personajul central al evenimentului,  a fost de 2000 de euro.
Bradul nonconformist, realizat de Alexandru Ciucu în 40 de zile ,este deja așezat pe toată durata sărbătorilor,  în Palatul Princiar din Monaco, în zona privată, acolo unde Familia Princiară se poate bucura de el în liniște. Alexandru Ciucu este cel mai cunoscut designer de costume masculine premium din România și furnizor oficial al Casei Regale a României. Creațiile sale vestimentare sunt apreciate, mai nou, și peste hotare, în special pe Coasta de Azur, singurul loc din Europa care reunește elitele mondiale din toate domeniile: reprezentanți ai monarhiilor, oameni de afaceri, actori, artiști, oameni politici, designeri și sportivi.
În luna februarie a acestui an, Alexandru Ciucu a avut propria prezentare de modă, la Hotel de Paris din Monte Carlo.

Andreea Vîrîci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.