Acasă Monden -Legaturi bolnavicioase- va fi distribuit in Belgia, Olanda si Spania

-Legaturi bolnavicioase- va fi distribuit in Belgia, Olanda si Spania

DISTRIBUIȚI

-Legaturi bolnavicioase-, debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, va fi distribuit in Belgia, Olanda si Spania ca urmare a participarii la editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Berlin. Potrivit distribuitorului roman, Transilvania Film, -Legaturi bolnavicioase- a atras atentia caselor de distributie de film din numeroase tari, urmand a fi difuzat pe marile ecrane din Belgia, Olanda, Spania. In prezent, se poarta discutii si cu distribuitori din tari precum SUA, Marea Britanie, Rusia si Franta.

Alina Erimia

alinaerimia@curentul.ro

Participant in sectiunea Panorama a festivalului, filmul prezinta povestea unor tineri aflati intr-un moment de confuzie sentimentala. Kiki (interpretata de Maria Popistasu), Alex (Ioana Barbu) si Sandu (Tudor Chirila) – protagonistii filmului – vin sa ii contrazica pe cei care cred ca viata la 18-19 ani se vede doar in alb si negru. Se poate intampla ca o fata sa nu se indragosteasca neaparat de un baiat, iar un baiat sa nu se indragosteasca neaparat de fata potrivita.

-Am vrut sa fac un film sensibil si curat-, spune Giurgiu, -un film care iti aduce aminte de prima poveste de dragoste, intotdeauna sfarsita prost. Nu stiu de ce, dar asa se intampla in mai toate cazurile. Suntem plini de energie, investim mult in prima relatie, vine repede, ca un taifun, se consuma pe neasteptate si pleaca apoi la fel de rapid, lasandu-ne mai goi, mai destepti, mai maturi… imi aduc aminte de prima mea dragoste, care se consuma in scrisori lungi, pe peroanele unei gari, fata era din alta localitate, a inceput cu mult elan si s-a terminat fix in ritmul cu care acceleratul a plecat din gara spre alta destinatie. Cam despre asta e vorba in filmul meu. Mi-am dorit sa fac un film romanesc cat mai personal, departe de social sau politica. Un film despre prietenie, maturizare, sacrificii, nonconformism si tot ceea ce poti face cand ai 18 ani si simti ca lumea e a ta-.

Tudor Giurgiu numeste -Legaturile…- un film de actori. Interpretarea acestora a fost, de altfel, laudata in cronica pe care publicatia de specialitate -Variety- a facut-o in timpul Berlinalei. -E amuzant ca Ioana Barbu, cu chipul ei angelic, diafan si total din afara peisajului de Bucuresti, fara sa vrea, mi-a dat peste cap toate planurile de casting-, recunoaste regizorul, referindu-se la tanara absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica. -Maria Popistasu si Tudor Chirila au confirmat si ei ca sunt doi excelenti actori de film, din pacate, foarte putin folositi in Romania-, considera Giurgiu.

-Legaturi bolnavicioase- este ecranizarea romanului de debut omonim al Ceciliei Stefanescu. Ea este si principala -vinovata- pentru scenariu. Datorita subiectului si a modului in care a fost abordat de realizatori, filmul a concurat la Berlin la premiul Teddy, acordat productiilor care trateaza tema homosexualitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.