Acasă Monden Mafioții, cei mai sentimentali infractori

Mafioții, cei mai sentimentali infractori

DISTRIBUIȚI

Mafioții nu au reputația unor sentimentali, însă un studiu a descoperit că aceștia sunt mai sensibili, mai altruiști și mai orientați spre familie și valorile sale decât alți infractori, relatează Daily Mail.
Un studiu realizat în rândul deținuților dintr-o închisoare din Palermo (Sicilia) a indicat că, spre deosebire de ceilalți deținuți violenți, infractorii care aveau legături cu mafia nu erau psihopați.
Cercetarea, publicată în revista ”Descoperă”, arată că mafioții aveau tendința de a-și împărți viața în două: pe de-o parte, activitățile lor penale, iar pe de alta, sentimentele față de rude și prieteni, conform Agerpres. Aproximativ jumătate dintre mafioții chestionați se aflau în închisoare pentru infracțiuni violente, un sfert erau criminali, iar restul fuseseră condamnați pentru infracțiuni cum ar fi răpirea, traficul de droguri și frauda. Mai mult, în timpul interviurilor, mafioții și-au exprimat de multe ori preocuparea pentru copiii și familiile lor, cărora nu au încetat să le scrie și pe care le sună mereu. De asemenea, mafioții au părut mai puțin susceptibili de a avea probleme de dependență prin comparație cu ceilalți deținuți.
Cercetătorii italieni au analizat răspunsurile a 30 de mafioți și 39 de persoane condamnate pentru alte infracțiuni. Subiecții au fost analizați psihologic, folosind un sistem de evaluare numit „Hare Psychopaty Checklist“ (PCL-R), care evaluează caracteristicile psihotice ale unei persoane. Cei care primesc un scor de peste 30 sunt considerați psihopați, însă nici unul dintre membrii mafiei participanți la studiu nu a depășit acest scor.

Irina Tracy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.