Acasă Monden Mihaela Rădulescu – „succes” de 200 de euro pentru un apel telefonic

Mihaela Rădulescu – „succes” de 200 de euro pentru un apel telefonic

DISTRIBUIȚI

Campania antifumat a starletei TV Mihaela Rădulescu a fost prezentată de către protagonistă, recent, drept un mare succes. Aceasta a declarat în cadrul emisiunii pe care o gestionează: „Am terminat cu bine campania, mii de oameni au sunat la numărul pentru consiliere. Poate acum se convinge și Mircea Badea de efectul campaniei antifumat!“. Nu știm dacă Mircea Badea s-a convins. Noi am încercat să realizăm un calcul de randament pornind chiar de la cifrele vehiculate public de „vedetă“ sau de aplaudacii acesteia. Astfel, în presă a fost prezentată o statistică provenită de la profesorul Cristian Didilescu, de la Institutul Marius Nasta, care a afirmat că „numărul celor care au apelat numărul TelVerde Stop Fumat în perioada septembrie 2008-ianuarie 2009 (pe parcursul reclamei menționate) a fost de aproape 4.000 de persoane (3.846). 

Așadar posterul în care apărea Mihaela în chiloței roșii, rectificată cu photoshopu’, a determinat aproape 4000 de oameni să sune la un număr de telefon – nu știm, desigur, câți dintre cei care au apelat s-au și lăsat de fumat, însă știm sigur cât a costat fiecare apel. Având în vedere că suma plătită de statul român pentru pictorialul Mihaelei a fost de 800.000 de euro și împărțind la 4000 de apeluri, obținem o medie de 200 de euro cost apel.
Spre comparație, emisiunea lui Radu Morar de săptămâna trecută, dedicată dezbaterii despre pașapoartele biometrice, cu o măicuță și un jurnalist, a contabilizat peste 4000 de apeluri, în mai puțin de două ore, care i-au adus „Nașului“ un beneficiu de mai bine de 3800 de euro, deoarece sms-urile adresate postului TV costau 0,69 de euro bucata.

Măicuța Ecaterina, extrem de îmbrăcată, ca orice măicuță, „a produs“ mult mai mulți bani, comparativ,  decât dezbrăcata Mihaela Țiganu (aka Rădulescu, Bănică, Schwarzenberg, Oțil). Cu diferența, notabilă, că banii risipiți de campania Ministerului Sănătății, cei 200 de euro pentru un apel erau bani publici. Cu 800.000 de euro, Ministerul Sănătății ar fi putut probabil să ofere cursuri de terapie fumătorilor în loc să le ofere un pictorial cu o doamnă de 40 de ani, în chiloței roșii, rectificată la greu, la care să se zgâiască ochii.

Mai mult ca sigur că, fără aportul unui blogger, care a realizat o izbutită parodie a campaniei, ceea ce a determinat-o pe Mihaela să nege că o suge, nu ar fi reușit să atragă pe nimeni uriașele panouri cu ex-doamna Schwarzenberg, nudă, amplasate prin te miri ce locuri – inclusiv în fața unor biserici. Faptul că Ministerul Sănătății a pus la cale un contract cu dedicație pentru familia Schwarzenberg-Rădulescu, a fost comentat de o mare parte a presei, dar comentariile cele mai acide la adresa campaniei au venit din mediul online, unde internauții au punctat mai bine decât mulți dintre ziariști, „calitatea“ campaniei.

Dintre sutele de comentarii am selectat doar vreo câteva, de un evident bun simț: „Campania este dezgustătoare – oscilează între nimfomanie, lipsă de gust, și prostie.
Chiar admițând că 4000 de oameni s-au lăsat de fumat datorită posterului cu baba în chiloței roșii, dar v-ați gândit câți s-au apucat de băut văzând-o pe Răduleasca retușată în poster?“

„Mâine, poimâine o să avem o campanie infertilitate sau planificare familială în Romånia, a ministrului Sănătății, cu sloganul «Încearcă cu mine!» Răduleasca pozează culcată, într-o pereche de chilotzei roșii… ca în reclamele unor produse care nu au nici o legătură cu fumatul… De unde concluzia clară că s-a dorit o asociere erotico-libidinală“.

„Unde este bunul simț al Mihaelei Rădulescu oare? A ales să pozeze în chiloți la 39 de ani și după aceea se plânge pe la posturile de radio că se uită lumea ciudat la ea pe stradă și se întreabă îngrijorată ce simte Ayan, copilul ei de 4 ani?“
Unde este bunul simț al funcționarilor de la Ministerul Sănătății care au decis să finanțeze o campanie prin care să combată fumatul cu femei dezbrăcate?
Mă opresc aici cu citarea comentatorilor, care îmi par, evident, mult mai inteligenți decât funcționarii Ministerului Sănătății…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.