Acasă Monden Recital Haydn cu Trio Pro Arte si Marin Cazacu

Recital Haydn cu Trio Pro Arte si Marin Cazacu

DISTRIBUIȚI

Astazi, de la ora 19.00, Filarmonica George Enescu gazduieste un concert cameral mai putin obisnuit. Trioul Pro Arte al Filarmonicii si-a propus sa prezinte publicului integrala triourilor de Joseph Haydn (40 la numar). Trei dintre cei mai buni instrumentisti – Anda Petrovici (vioara), Marin Cazacu (violoncel) si Nicolae Licaret (pian) si-au unit talentul pentru a da viata muzicii compozitorului austriac (1732-1809), parintele primei scoli muzicale vieneze, unul dintre cei mai prolifici si mai influenti creatori de la sfarsitul veacului al XVIII-lea.

Pura ca un cristal, clara ca un strop de roua, plina de viata, influentata de toate luminile si umbrele ei, muzica lui Joseph Haydn ajunge direct la inima. O seara Haydn este prilej de mare bucurie, sincera si spontana pe care cei trei instrumentisti – Anda Petrovici (vioara), Marin Cazacu (violoncel) si Nicolae Licaret (pian), acompaniati de Trioul Pro Arte – o vor oferi in aceasta seara publicului prezent la Ateneul Roman.

Fondat in 1978 de muzicieni membri ai Filarmonicii -George Enescu-, animati de dorinta de a descoperi si de a prezenta publicului cele mai bune creatii din muzica preclasica, clasica, romantica si contemporana, Trioul cu pian Pro Arte se bucura de aprecierile unanime ale publicului s presei de specialitate. Trioul a concertat pe scene prestigioase din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Franta, Spania, Grecia, Italia, Portugalia, Singapore. Anda Petrovici este din 1989 concert-maestru al orchestrei Filarmonicii -George Enescu-, fiind prima femeie in aceasta functie de la infiintarea orchestrei in urma cu 130 de ani. Marin Cazacu este din 1983 solist al Filarmonicii -George Enescu- si desfasoara o activitate intensa atat in Romania, cat si in strainatate, sub bagheta unor mari dirijori: Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Lu Jin, Nanse Gum, Cristian Mandeal etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.