Acasă Monden Show Edvin Marton cu Stradivarius, lasere si dansuri din buric

Show Edvin Marton cu Stradivarius, lasere si dansuri din buric

DISTRIBUIȚI

Edvin Marton si a sa celebra vioara Stradivarius au vrajit joi seara publicul romanesc, care a umplut pana la refuz Sala Palatului. Show-ul violonistului maghiar a reunit jocuri de lumini si lasere, fete imbracate in rochii rosii, dansuri din buric (si chiar o cadana!), dar si Anotimpurile lui Vivaldi (remixate) sau selectiuni din concertele pentru vioara ale lui Paganini.

Spectacolul a fost deschis cu un impresionant show de lasere pe ritmuri de sintetizator. La putin timp dupa aceea, si-a facut aparitia pe scena si Edvin Marton -atacand- in forta cu arcusul vioara Stradivarius de milioane de dolari. Violonistul a fost urmat pe scena de cele cinci fete imbracate in rochii rosii din -Orchestra Monte Carlo- – un cvintet format din doua viori, doua orgi si un violoncel. Marton a salutat spectatorii, care au umplut practic sala, anuntandu-i ca urmeaza sa prezinte piese de pe ultimul sau CD, intitulat -Stradivarius-.

Recitalul violonistului a inclus apoi un fragment din Anotimpurile de Vivaldi intr-o formula -remixata-, insa foarte gustata de public. Pe tot parcursul concertului, Marton a abordat teme muzicale in care vioara a fost sustinuta de -orchestra-, dar si de diverse efecte speciale care au facut mai mult zgomot decat muzica. Pe langa compozitiile proprii, violonistul a prezentat si partituri celebre, redate insa cu ajustari electronice.

La un moment dat, artistul s-a retras in culise, aparand apoi cu un spectaculos tricou negru pe care scria cu strasuri -Paganini-. Recitalul a continuat cu o prelucrare dupa piesa -Bitter Sweet Simphony-, a formatiei The Verve, pe care publicul a apreciat-o in mod deosebit, rasplatindu-l pe Marton cu aplauze la scena deschisa. Un moment-cheie al spectacolului a fost atunci cand Marton si-a prezentat muzica interpretata la editia din acest an a Jocurilor Olimpice de Iarna, unde l-a acompaniat pe gheata pe patinatorul Evgheni Plusenko. Imagini cu cei doi au fost proiectate pe doua ecrane amplasate de-o parte si de alta a scenei.

Pe parcursul serii, Marton s-a folosit nu doar de lasere, ci si de diverse sunete ce s-au impletit cu acordurile viorii sale Stradivarius. Mai mult, Marton si-a condimentat show-ul si cu o… cadana, indemnand spectatorii sa danseze din buric. Din pacate, la final, sonorizarea a cazut din cauza unei probleme tehnice, in toata sala s-a facut liniste, insa Marton a continuat piesa fara sustinerea CD-ului. Daca celebrul violonist Nigel Kennedy a impresionat acum un an publicul de la Bucuresti (in concertul sau sustinut in cadrul Festivalului -George Enescu-) prin virtuozitate, Edvin Marton a incercat sa cucereasca mai mult prin spectacol. Concertul violonistului maghiar de la Sala Palatului a mai inclus pe final si o preluare dupa Michael Jackson, -asortata- si cu o coregrafie specifica. Dupa mai multe bisuri si reveniri pe scena, Marton a incheiat spectacolul cu piesa de pe coloana sonora a filmului -Nasul-, primita cu rafale de aplauze.

Publicul romanesc va avea ocazia sa il reintalneasca in februarie, cand violonistul va veni din nou in Romania pentru a prezenta un alt spectacol, de aceasta data pe gheata, alaturi de patinatori medaliati in 2006 la Torino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.