Home Monden The Bloodhound Gang – -Hefty Fine Tour- la Bucuresti

The Bloodhound Gang – -Hefty Fine Tour- la Bucuresti

DISTRIBUIŢI

Spre deosebire de anii trecuti, in acest moment, calendarul concertistic din Romania se aglomereaza pe zi ce trece, promoterii intrecandu-se in -oferte- de exceptie, in ciuda sistemului sufocant de taxe. Or, dintre ei, Events a explodat pur si simplu in ultimul timp, anuntand nu mai putin de trei concerte. Astfel, pe langa 50 Cent – 14 iunie (Stadionul Dinamo) si Billy Idol – 10 iulie (Arenele Romane), echipa Events mai anunta inca o -gasca interesanta- din toate punctele de vedere.

Este vorba despre trupa americana The Bloodhound Gang, formata din Jimmy Pop (voce), Dj Q-Ball (dj, vocal), Evil Jared Hasselhoff (bass), Lupus Thunder (chitara) si The Yin (tobe), un -gang- care s-a afirmat printr-un stil ce imbina rapcore si synth-pop, completat de versuri cu conotatie politica si sexuala ce aduc aminte de primele piese ale rapperilor The Beastie Boys.

-Halta- europeana

Cvintetul american se va afla la Arenele Romane din Capitala pe 19 iunie, fiind in plin turneu de promovare a albumului -Hefty Fine-, lansat la sfarsitul anului trecut. Conform calendarului de turneu, la inceputul lunii iunie, The Bloodhound Gang va concerta in Germania la celebrele Rock im Park si Rock am Ring, la Bucuresti urmand sa soseasca direct din Austria.

Pretul biletelor pentru show-ul de la Bucuresti va fi anuntat la inceputul saptamanii viitoare. Cat despre deschidere… vor fi doua trupe romanesti: una din sfera ska-punk si una din sfera Hip-Hop 100% live.

-… ain*t nothin* but mammals-

Istoria trupei din Pennsylvania a inceput undeva in 1992. Prima lor aparitie in -lumea mare- a muzicii s-a inregistrat insa abia prin 1994, textele lor, care ironizau elementele culturii pop si vorbeau despre subiectele tabu, atragand atentia criticilor. In primii doi ani, The Bloodhound Gang a lansat doua albume: -Dingleberry Haze- si -Use Your Fingers-, care nu s-au bucurat de prea mare succes. A urmat -One Fierce Beer Coaster- (1996), care a inregistrat hitul -Fire Water Burn-, un remake dupa -The Roof is On Fire-, lansat in 1985 de Rock Master Scott and the Dynamic Three. Hitul s-a bucurat de difuzari consistente atat la MTV, cat si la posturile de radio dedicate muzicii alternative. In 2004, Michael Moore a folosit piesa BHG in documentarul -Fahrenheit 9/11-. Boom-ul de piata s-a inregistrat insa odata cu lansarea celui de-al patrulea album, intitulat -Hooray for Boobies- (2000), pe care a fost inclus hitul -Bad Touch-, ale carui versuri sunau cam asa: -You and me baby ain*t nothin* but mammals/ So let*s do it like the do it on the Discovery Channel-. Materialul a primit discul de platina pentru vanzari, ajungand pe locul 14 in topul Billboard al albumelor. Anul 2003 aduce lansarea DVD-ului -One Fierce Beer Run-, ce trece in revista turneul de promovare a albumului lansat in 1996.

Dupa aproape 5 ani de pauza discografica, The Bloodhound Gang lanseaza albumul -Hefty Fine- (2005), al carui nume trebuia sa fie -Heavy Flow-. Avand in vedere ca prietenul Moby avea o piesa cu acelasi nume, BHG au fost nevoiti sa-l modifice. Pana acum, acest album a produs patru single-uri: -Foxtrot Uniform Charlie Kilo-, -No Hard Feelings-, -Uhn Tiss Uhn Tiss- si -Pennsylvania- – ce face parte dintr-o campanie prin care trupa vrea sa schimbe imnul statului american Pennsylvania.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.