Acasă IT & Comunicatii Bugetele de investitii IT risca sa inghete

Bugetele de investitii IT risca sa inghete

DISTRIBUIȚI

Companiile din sectorul de tehnologie a informatiei risca sa nu isi indeplineasca obiectivele financiare fixate pentru primul trimestru al anului curent din cauza reducerii considerabile a bugetelor destinate investitiilor in tehnologie, relateaza -Financial Times-. Firma americana de brokeraj Goldman Sachs a publicat un studiu privind cheltuielile tehnologice vizate de 100 mari companii americane.

Aproape doua treimi din reprezentantii grupurilor chestionate au declarat ca se asteapta, pentru inceputul anului 2003, la o diminuare a bugetelor de investitii IT. Mai mult, un numar mai mare de respondenti au subliniat ca intensificarea investitiilor tehnologice ar putea avea loc abia in cursul lui 2004. Un studiu realizat in urma cu doua luni anticipa o stabilizare a activitatii de investitii in tehnologie si o crestere anuala pe termen lung de 6-7%, comparativ cu cea de 10-12% din perioada anilor *90.

In prezent, Goldman Sachs se asteapta la o crestere de numai cinci procente. In urma acestei cercetari, analistii au avertizat ca se asteapta la rezultate modeste din partea companiilor din industria de tehnologie a informatiei, precum si la o inrautatire a previziunilor pentru anul in curs. Producatorii din industria de tehnologie a informatiei au incheiat un an dificil, in contextul in care conditiile economice incerte au determinat marile companii sa adopte o atitudine prudenta fata de noile investitii. Declinul a condus la lansarea unui razboi al preturilor pe piata tehnologica. Aproape 56% din persoanele chestionate au preconizat ca tendinta de reducere a preturilor va continua.

Singurul reper pozitiv remarcat de analisti il constituie posibilitatea ca marile companii sa decida, in cursul acestui an, sa inlocuiasca milioane de computere invechite cu sisteme de operare mai performante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.