Acasă IT & Comunicatii CERF 2001, un targ cu 100.000 de vizitatori, dar lipsit de entuziasm

CERF 2001, un targ cu 100.000 de vizitatori, dar lipsit de entuziasm

DISTRIBUIȚI

Desi la cea de-a zecea editie a Computers and Electronics Romanian Fair 2001 (CERF), organizata de firma Expotek, au participat peste 100 de firme din domeniul IT&C, fiind reprezentate mai mult de 370 de companii, iar numarul vizitatorilor a depasit 100.000, targul nu a avut impactul editiilor precedente.

Dintre firmele prezente, putine au reusit sa atraga vizitatori prin produsele expuse, majoritatea publicului nespecialist fiind atras de standurile unde se desfasurau concursuri si tombole – Nokia, Tora sau Softwin.

O noutate in cadrul CERF a fost si aparitia unor standuri atractive – Nokia si XNet sau standul Dynamic Network Technologies (DNT), in care echipamentele IT au fost prezentate alaturi de animale exotice.

Pentru specialistii in domeniu, care doreau informatii si detalii tehnice asupra echipamentelor, cele mai pregatite standuri au fost Lasting System, care a prezentat solutii complete de retea bazate pe tehnologii Fujitsu-Siemens, standul Nortel Networks, cu solutii de comunicatii si Tornado Sistems, de asemenea, cu solutii complete de retea.

Din punct de vedere al suprafetei ocupate, Romtelecom si Cosmorom au detinut cele mai reprezentative standuri, in cadrul carora au fost prezentate o serie de echipamente de comunicatii de ultima generatie.

Dimensiunile de expunere mai reduse din acest an ale CERF, comparativ cu anii precedenti, s-au datorat in principal preturilor destul de ridicate pe metru patrat, majoritatea firmelor considerand prezenta cu stand propriu destul de costisitoare. Un alt punct de nemultumire al unor firme care au dispus de un stand mai mare sau mai mic l-a constituit intretinerea standului, fiecare metru patrat fiind taxat de firma de curatenie cu 0,5 dolari. -Cat te costa sa dai o data cu aspiratorul in stand, iti cumperi propriul aspirator-, a spus directorul unei firme.

Cu toate aceste nemultumiri, inevitabile la un asemenea targ, atat reprezentantii Expotek, cat si cei ai firmelor prezente au apreciat nivelul ridicat al calitatii vizitatorilor. -La editia din acest an a CERF a crescut atat numarul vizitatorilor, cat si calitatea lor-, spune Dan Voicu, director executiv Expotek.

In cadrul editiei din acest an, o prezenta semnificativa a avut-o si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, care a dispus de un stand propriu, pentru a incerca sa isi faca cunoscute cat mai bine masurile pe care le va adopta in domeniul IT&C.

De asemenea, pe parcursul CERF 2001 au avut loc o serie de conferinte, seminarii si lansari de produse, in cadrul unei sectiuni speciale organizate de Computer Press Agora.

O concluzie a evenimentului, prezenta pe tot parcursul acestei editii a CERF, ar putea fi ca o mai puternica implicare a firmelor din domeniul IT&C in editiile viitoare se va putea realiza doar in conditiile in care economia nationala se va inscrie, ca si tehnologiile de ultima ora prezentate de firme in cadrul targului, pe un trend ascendent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.