Acasă IT & Comunicatii In SUA, comertul electronic a crescut cu 40%

In SUA, comertul electronic a crescut cu 40%

DISTRIBUIȚI

Volumul achizitiilor realizate de consumatorii americani prin intermediul Internetului a crescut cu aproape 40% in 2002 comparativ cu anul anterior, cifrandu-se la aproximativ 74 miliarde de dolari, potrivit unor estimari preliminare realizate de firma de cercetare ComScore Networks.

Studiul, preluat de site-ul CNET News.com, specializat in informatii din domeniul tehnologiei informatiei, precizeaza ca aceasta suma nu ia in calcul tranzactiile incheiate ca urmare a licitatiilor online si se refera la achizitiile realizate de catre consumatorii americani, indiferent daca acestia au accesat Internetul de acasa sau de la serviciu si indiferent de tara de origine a vanzatorului. -Aceasta cifra este deosebit de impresionanta daca avem in vedere starea fragila a economiei, precum si faptul ca acest sezon de sarbatori a fost unul dintre cele mai slabe pentru comercianti-, se mai arata in analiza ComScore Networks.

Cu toate acestea, apreciaza analistii firmei de cercetare, chiar daca pentru comercianti, in general, ultima perioada a fost dezamagitoare, pentru magazinele virtuale ea a insemnat depasirea rezultatelor-record din 2001. Pe de alta parte, ComScore Networks a analizat atitudinea consumatorilor americani fata de comertul electronic, in urma acestei cercetari rezultand ca 53% din cei interogati gasesc ca Internetul este cel mai facil si convenabil mod de a-ti face cumparaturile, iar 61% din respondenti adopta aceasta modalitate pentru a avea acces la asa-numitele -chilipiruri-.

In schimb, lipsa intimitatii ramane cea mai mare problema cu care se confrunta comertul electronic, 38% din cei care au dat curs intrebarilor ComScore Networks declarand ca se simt -neconfortabil- atunci cand furnizeaza online informatii privind cartile de credit. Un numar egal de persoane si-au exprimat ingrijorarea cu privire la siguranta tranzactiilor financiare realizate prin intermediul Internetului, in vreme ce 40% din respondenti au aratat ca ii ingrijoreaza in general problema intimitatii pe Internet. ComScore Networks precizeaza ca rezultatele cercetarilor sale sunt preliminare si se bazeaza pe o serie de estimari anterioare, cele mai recente evolutii aratand insa ca este foarte posibil ca respectivele previziuni sa se adevereasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.