Acasă IT & Comunicatii Nou record wireless

Nou record wireless

Un mic furnizor de servicii Internet wireless din Idaho si o companie producatoare de echipament wireless pretind ca au stabilit un nou record pentru transmiterea de date printr-o conexiune wireless in aceasta saptamana.

Microserv Computer Technologies, din Idaho Falls, si Trango Broadband Wireless, un producator de echipamente, au anuntat marti ca au transmis date wireless pe o distanta de 137 de mile.

Microserv a utilizat echipamente de la Trango pentru a stabili legaturile wireless intre doua varfuri montane din Idaho, utilizand spectrul de frecvente de 2,4 GHz si 5,8 GHz. Legatura a fost capabila de efectuarea unui transfer FTP la rata de 2,3 megabiti pe secunda. Echipamentul utilizat nu era bazat pe standardul de comunicatii wireless 802.11, ci pe o tehnologie radio proprietara a Trango. Companiile au utilizat de asemenea si antene PacWireless pentru transmiterea semnalelor wireless.

Aceasta demonstratie depaseste un record stabilit la sfarsitul lunii iulie, ca parte a competitiei Defcon Wifi Shootout Contest, in timpul careia participantii au reusit transmiterea de date wireless pe o distanta de 125 de mile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.