Acasă IT & Comunicatii Piratii informatici chinezi au spart site-urile Guvernului American

Piratii informatici chinezi au spart site-urile Guvernului American

DISTRIBUIȚI

Pirati informatici prochinezi au penetrat site-urile Internet ale Departamentului Muncii si pe cel al Sanatatii, ceea ce a determinat inchiderea lor temporara, relateaza -The New York Times-. Site-ul Departamentului Muncii (www.dol.gov) a fost deconectat de la retea, sambata, timp de cateva ore, dupa inlocuirea continutului uneia dintre paginile sale cu fotografia pilotului chinez disparut in urma coliziunii dintre avionul sau de vanatoare si un avion-spion american, la 1 aprilie, in largul Insulei Hainan. -Tara intreaga regreta pierderea iremediabila a celui mai bun dintre fiii ei! Wang Wei, ne vei lipsi pana la sfarsitul zilelor!-, a fost scris in locul paginii web. Potrivit primelor rezultate ale anchetei, piratii nu au reusit sa aiba acces la sistemele de securitate si nici o informatie nu s-a pierdut, a declarat un responsabil citat de ziar.

-The New York Times- adauga ca site-ul Departamentului Sanatatii (www.health.gov) a fost, de asemenea, alterat temporar de fotografa unui chinez in uniforma, insotita de un mesaj obscur. Centrul de protectie a infrastructurii nationale de pe langa FBI (NIPC) avertizase, joi, in privinta unei probabilitati mai mari a atacurilor venite din China, in perioada 30 aprilie – 7 mai, din cauza sarbatorilor de 1 mai (Ziua Muncii) si 4 mai (Ziua Tineretului, care comemoreaza o manifestatie antiimperialista din 1919), precum si a aniversarii din 7 mai, cand un avion american a bombardat Ambasada Chinei din Belgrad, in 1999.

-Cotidianul Tineretului- din Beijing a anuntat, de asemenea, vineri, ca au sporit atacurile informatice de o parte si de alta, de la criza avionului-spion. Pe de alta parte, un grup de pirati informatici chinezi a organizat, duminica, o -reuniune de mobilizare in retea-, pentru a pune la punct o campanie de o saptamana impotriva site-urilor Guvernului si ale firmelor americane. Reuniunea, lansata la initiativa -Honkers Union- si a -Aliantei tehnologice pentru securitatea retelelor Chinese Red Guest-, a avut loc intr-un forum de discutie pe Net, pentru care participantii trebuiau sa aiba in prealabil o identitate si o parola. AFP a fost invitata pentru a observa discutiile.

-Red Guest- este numele dat cyber-razboiului care ar urma sa dureze pana la 7 mai, data cand se implinesc doi ani de la bombardamentul de la Belgrad. Piratii au fost invitati -sa-si puna competentele in serviciul Chinei-. Printre posibilitatile avute in vedere figureaza trimiterea de e-mail-uri insotite de virusi pe adresele unor functionari americani sau trimiterea masiva de date pentru a supraincarca retelele sau pentru a paraliza site-urile Internet. Atacul vizeaza sa-i incurajeze pe americani sa protesteze fata de Guvernul lor si sa ceara pacea intre popoare, au declarat hacker-ii. -Guvernul american vrea ca lumea sa intre in razboi (…). Vom ataca, pentru a trimite un mesaj poporului Statelor Unite, pentru a le spune ca suntem toti ca unul si ca trebuie sa impiedice Guvernul lor sa distruga lumea-, declara un pirat cu numele de cod -Mr. Fish-.

Participantii care dadeau dovada de entuziasm, dar care erau lipsiti de competente informatice erau ghidati catre un curs online cuprinzand patru lectii pentru a invata cum sa fie penetrate retelele informatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.