Acasă Politic Acuzat de genocid și tortură de Falun Gong, vicepremierul chinez îl ”apreciază...

Acuzat de genocid și tortură de Falun Gong, vicepremierul chinez îl ”apreciază înalt” pe Dragnea

DISTRIBUIȚI

Vicepremierul chinez aflat la București, afirmă că este bucuros să se afle în vizită în România și a reamintit că, în cadrul întâlnirii avute cu viceprim-ministrul român Liviu Dragnea în martie, la Beijing, între cei doi a avut loc o discuție plăcută și fructuoasă.

„Dumneavoastră ați condus, în special, instituțiile care se ocupă de relațiile dintre cele două țări și dumneavoastră ați adus o contribuție foarte importantă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, fapt pentru care dau o înaltă apreciere. (…) Și pentru astăzi sunt dispus să facem schimb de opinii pe problemele de care sunt interesate cele două părți””, a adăugat Zhang Gaoli. Foto:mdrt.ro
„Legăturile dintre România și R.P.Chineză sunt legături vechi, au un caracter special. Este un parteneriat între prieteni, indiferent de schimbările politice care au avut loc de-a lungul timpului. China este un partener privilegiat pentru România. După vizita pe care am efectuat-o, în martie, la Beijing, am constatat cu plăcere intensificarea dialogului politic între cele două părți. Apreciem, în mod deosebit, primirea călduroasă care ne-a fost rezervată la Beijing, la începutul lunii septembrie, și nivelul de excepție al convorbirilor pe care le-am avut. Partea română acționează intens pentru ca rezultatele acestor contacte să contribuie la progrese reale pentru punerea în aplicare a consensului celor doi premieri. De ambele părți s-au făcut pași importanți pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic și a le transforma în proiecte concrete care vor contribui la dezvoltarea țării și la crearea de locuri de muncă”, a declarat Și Liviu Dragnea.

La întrevederea în plenul celor două delegații, din partea română au participat la discuții și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, și ministrul delegat pentru Învățământ Superior și Cercetare, Mihnea Costoiu.

La finalul dezbaterilor, cei doi vicepremieri au făcut o fotografie oficială în holul de onoare al Guvernului.

Un comunicat de presă remis CURENTUL de Kuki Szabolcs, președintele Asociației Falun Dafa România exprimă îngrijorări în legătură cu vizita prim-vicepremierului chinez Zhang Gaoli în țara noastră. Zhang Gaoli e acuzat că a organizat campanii de eradicare a Falun Gong. Falun Gong reprezintă un sistem de credințe fondat, în 1992, în China. Falun Gong nu conține vreun ritual sau act de devoțiune, accentul fiind pus pe moralitate și nu pe natura teologică a preceptelor sale. Astfel, sunt promovate adevărul, bunătatea, toleranța. Guvernul chinez și-a manifestat intens ostilitatea față de această mișcare, susținând că ar contraveni normelor comunismului, alocând substanțiale resurse financiare și umane pentru reprimarea acesteia. Raportul Departamentului de Stat al SUA asupra Chinei precizează în 2005 că sunt aproximativ patru sute de centre de detenție care se ocupă de „reeducarea” a peste 100 000 de persoane, condamnate frecvent fără proces. Acțiunile de intimidare utilizate în aceste așa-zis centre de reeducare cuprind agresiuni fizice ca torturi, bătăi, imobilizare în poziții traumatizante și agresiuni psihice ca: umilirea celor aflați în detenție, obligarea la denunțarea propriei credințe etc.
Președintele Asociației Falun Dafa atrage atenţia că prin omagierea acţiunilor PCC-ului şi invitarea oficialilor de top ce au participat direct la persecuţia Falun Gong precum şi la alte persecuţii, Guvernul României poate încuraja crimele împotriva umanităţii ce au loc în China:

”Ca răspuns la invitaţia Guvernului României, prim-vicepremierul chinez Zhang Gaoli, membru al Biroului Politic Central al Comitetului Permanent al PCC va sosi în România la începutul săptămânii viitoare.
Aflat în China, la începutul lunii septembrie, premierul Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investească în România în domenii precum agricultura, energie şi infrastructură, în timp ce omagia Partidul Comunist Chinez şi crimele sale, declarând că România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă.
Dar cum şi-a condus PCC-ul poporul?
Amintim milioanele de morţi din Gulagul chinez (Laogai), Marea Revoluţie Culturală Proletară, problemele din Tibet, Dalai Lama, disidenţii – laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace – întemniţaţi de regimul chinez.
Mai amintim “Marele Salt Înainte”, strategia inventată de Mao care s-a soldat cu cel puţin 35 de milioane de morţi, precum şi persecuţia împotriva Falun Gong.
Vicepremierul Zhang Gaoli care va sosi la Bucureşti săptămâna viitoare este un apropiat a lui Jiang Zemin (pe numele căruia a fost oficial emis mandat de arestare în Spania în februarie 2014), şi a participat activ în persecutarea practicanţilor Falun Gong fiind suspectat de genocid, tortură, şi crime împotriva umanităţii.
El se află acum sub investigaţia WOIPFG
(www.upholdjustice.org/node/256)
În timpul mandatului său de secretar adjunct al Comitetului PCC din provinciile Guangdong, Shandong, şi din municipiul Tianjin, Zhang Gaoli a organizat câteva campanii dure pentru a pune în aplicare politica desfăşurată la nivel naţional de eradicare a Falun Gong, care a început în 1999, cauzând astfel decesul a mii de practicanţi Falun Gong.
Recent, pe 28 august 2014, într-o vizită asemănătoare a lui Zhang Gaoli la Praga, poliţia a arestat un oficial al Ambasadei Chineze şi doi membri ai grupului ce întâmpina delegaţia chineză, ca urmare a agresării de către aceştia a practicanţilor Falun Gong care se aflau în faţa Castelului din Praga. Practicanţii protestau paşnic prin afişarea de banere ce descriau torturile aplicate de către regimul chinez practicanţilor din China şi strângeau semnături pentru oprirea persecuţiei.
Dorim să clarificăm faptul că Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România nu se opune comerţului cu China. Vrem însă să subliniem că banii obţinuţi din investiţiile chineze pot fi folosiţi de către Partidul Comunist Chinez pentru a persecuta Falun Gong, torturând şi omorând oameni nevinovaţi. Partidul Comunist Chinez foloseşte până la un sfert din PIB-ul Chinei pentru a persecuta Falun Gong.
Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România atrage atenţia că prin omagierea acţiunilor PCC-ului şi invitarea oficialilor de top ce au participat direct la persecuţia Falun Gong precum şi la alte persecuţii, Guvernul României poate încuraja crimele împotriva umanităţii ce au loc în China.
La fel ca şi acum, în iunie 2004 cu ocazia vizitei preşedintelui Chinei în România, Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România a atras atenţia asupra implicării fostului membru al Biroului Politic, Bo Xilai, depunând o plângere la Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva acestuia datorită implicării în omorurile, torturile şi crimele declanşate în China împotriva practicanţilor Falun Gong. În septembrie 2013, Bo Xilai a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru corupţie, deturnare de fonduri şi abuz de putere.

Din iulie 1999, de când Jiang Zemin a pornit persecuția împotriva practicanților Falun Gong, Zhang Gaoli a urmat îndeaproape politica de genocid condusă de Jiang împotriva practicanților Falun Gong, sintetizată în ordinul: „Distrugeți-le reputația, ruinați-i financiar și eliminați-i fizic”. În calitate de secretar de partid nr. 1 din provincia Shandong. Zhang Gaoli a pus în aplicare persecuția în provincia Guangdong, orașul Shenzhen, provincia Shandong și municipiul Tianjin (ce deține al doilea nivel administrativ după guvernul central), ceea ce a determinat încarcerarea și condamnarea în mod ilegal a zeci de mii de practicanți Falun Gong din aceste regiuni. Un număr masiv de practicanți Falun Gong au fost torturați, aceasta cauzându-le vătămări corporale, invaliditate și deces. Zhang este suspectat de comiterea infracțiunilor de genocid, tortură și crime împotriva umanității.
Din 1998 până în anul 2001, în primii ani ai persecuției, Zhang Gaoli a ocupat funcțiile de secretar adjunct al Comitetului PCC din provincia Guangdong, secretar al Comitetului Municipal al PCC din Shenzhen și primsecretar al Comitetului PCC din Districtul Militar Shenzhen. Zhang a dus la îndeplinire în mod activ politica de persecuție. În martie 2001, Zhang Gaoli a organizat așa-zisa campanie „de 90 de zile de reprimare” a Falun Gong, mobilizând diverse agenții guvernamentale pentru „a lovi cu putere Falun Gong”.
În perioada de vârf a persecuției, 2001-2007, Zhang a deținut funcțiile de secretar adjunct și secretar al Comitetului PCC din provincia Shandong și guvernator al provinciei Shandong. Prin aparițiile sale publice și discursurile ținute, Zhang a atacat în mod flagrant Falun Gong și a ordonat intensificarea persecuției. Provincia Shandong a devenit una dintre regiunile în care Falun Gong a fost cel mai grav persecutat.
La 21 martie 2002, în calitate de guvernator, Zhang Gaoli a ținut un discurs la a cincea sesiune a celui de-al IX-lea Congres Național al Poporului din provincia Shandong, etichetând represiunea împotriva Falun Gong ca fiind modul de a consolida stabilitatea politică și socială. La data de 8 decembrie 2002, în timp ce vizita Biroul de Securitate Publică și Biroul pentru Scrisori și Vizite din provincia Shandong, Zhang Gaoli a subliniat că în lupta împotriva Falun Gong, trebuie atacat cu fermitate, trebuie menținută o presiune ridicată și nu trebuie cedat niciodată. Pe 4 iunie 2003, în timpul discursului său de la conferința de muncă a provinciei Shandong, el a declarat că „atacarea cu fermitate a Falun Gong” este cel mai important aspect în „crearea unui mediu social stabil și armonios”. În ianuarie 2004, Comitetul PCC al provinciei Shandong și Guvernul Provincial a emis „Decizia privind construcția unui Shandong sigur”, în care atacarea Falun Gong era prioritatea principală. Pe parcursul anului 2004, Zhang Gaoli a reiterat dispozițiile „Deciziei” de 45 de ori.
Până în anul 2004, potrivit unor statistici incomplete, numărul total de practicanți Falun Gong uciși ca urmare a persecuției a fost de peste o sută în provincia Shandong, pe locul trei în China. Luând spre exemplu, orașul prefectură Weifang, în primii zece ani de persecuție, numărul practicanților uciși a fost de 95, perioada 2001-2005 fiind cea mai intensă. Acest lucru face ca Weifang să fie orașul prefectură cu cel mai mare număr de decese din țară. În calitate de guvernator al provinciei Shandong, Zhang Gaoli trebuie tras la răspundere pentru crimele comise.
În perioada 2007-2012, Zhang Gaoli a fost secretar al Comitetului PCC din municipiul Tianjin și a continuat persecuția împotriva Falun Gong. Înainte de Jocurile Olimpice din 2008, Zhang Gaoli a ordonat să se intensifice „eforturile de a ataca Falun Gong”, cu scopul de a „elimina complet Falun Gong” înainte de Jocurile Olimpice. Zhang a instruit departamentele de poliție din diferitele districte, județe, comune și orașe să meargă acasă la practicanții Falun Gong și să îi amenințe unul câte unul. Zhang a vizitat personal districtul Dagang pentru a ordona hărțuirea și arestarea practicanților Falun Gong și forțarea practicanților Falun Gong și a familiilor lor să promită că nu vor petiționa. „Biroul 610” din Tianjin a răpit numeroși practicanți Falun Gong sub pretextul menținerii „securității pentru Jocurile Olimpice”.
Recoltarea de organe pe viu de către PCC de la practicanții Falun Gong a fost expusă pe plan internațional. Un număr de centre de transplant, inclusiv Spitalul Qianfoshan din Shandong și Spitalul Central nr. 1 din Tianjin, sunt suspectate de recoltarea de organe în număr mare. În iulie 2010, Zhang Gaoli a vizitat Spitalul Central nr. 1 din Tianjin și i-a încurajat pe medici să „continue să promoveze transplantul de organe”. În acel an, numărul de transplanturi de ficat efectuate de Spitalul Central nr. 1 din Tianjin a reprezentat o treime din totalul transplanturilor efectuate la nivel național.
WOIPFG va continua să investigheze comportamentul criminal al tuturor instituțiilor, organizațiilor și persoanelor implicate în persecuția împotriva Falun Gong, pentru a aduce astfel de investigații la bun sfârșit, indiferent de cât timp este nevoie pentru aceasta, indiferent de cât de departe și adânc trebuie să căutăm, pentru a exercita principiile fundamentale ale umanității și pentru a restabili și susține dreptatea în societate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.