Acasă Politic Alianţa USR PLUS prezintă Planul Naţional de Priorităţi pentru alegerile locale

Alianţa USR PLUS prezintă Planul Naţional de Priorităţi pentru alegerile locale

DISTRIBUIȚI

Copreşedinţii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, au prezentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de copreşedinţii USR PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, Planul Naţional de Priorităţi pentru alegerile locale din 27 septembrie, care stă la baza programelor electorale ale candidaţilor Alianţei atât din Bucureşti, cât şi din ţară.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş, lider al Grupului Renew Europe în Parlamentul European, a precizat că USR PLUS a dorit să aibă un cadru comun de priorităţi care să fie avute în vedere de toţi candidaţii Alianţei la alegerile locale.

În acest sens, Dacian Cioloş a enumerat obiectivele Alianţei USR PLUS pentru alegerile locale.

„Pentru noi, aceste alegeri sunt în strânsă concordanţă cu alegerile parlamentare, după care va trebui format un Guvern, iar în viitoarea Legislatură, din punctul nostru de vedere, România are nevoie de o coerenţă în acţiunea Guvernului şi a autorităţilor publice locale. Ţara trece astăzi prin cea mai gravă criză din ultimii 30 de ani şi are nevoie urgentă de schimbare atât în administraţia centrală, dar mai ales în administraţia locală. USR PLUS, prin candidaţii la alegerile locale, va face pe 27 septembrie o primă breşă într-o administraţie locală închistată, controlată în foarte multe cazuri de interese de partid, unde interesele cetăţenilor nu sunt cu adevărat reprezentate.

Obiectivul nostru este ca, odată aleşi, candidaţii noştri să se bată pentru transparenţă în cheltuieli, pentru eficienţă în investiţii, pentru fiecare metru pătrat de spaţiu verde, pentru sănătatea populaţiei. Vor fi localităţi în care, chiar dacă vom avea doar membri în consiliile locale, obiectivul nostru este să scoatem la suprafaţă ceea ce se întâmplă invizibil, de atâţia ani, noi vedem doar efectele dezastruoase ale incompetenţei, ale corupţiei şi ale dezinteresului.

Candidaţii USR PLUS sunt, din acest motiv, o schimbare durabilă pentru a ajunge, în primul rând, la o Românie fără hoţie! Adică fără sinecuri în administraţia locală, fără bacşişuri la ghişee, fără nepotisme şi fără firme căpuşe de partid care devalizează banul public. Noi vrem o Românie cinstită şi competentă în funcţia publică, o competenţă pe care o arătăm şi astăzi prin programul pe care vi-l prezentăm”.

Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a subliniat faptul că „în ultimii ani am învăţat cu toţii o lecţie destul de dură, dacă ai o administraţie coruptă, incompetentă şi împănată de nepotism, indiferent de banii pe care autoritatea locală îi are la dispoziţie, lucrurile nu se pot îmbunătăţi”. „Cât timp în administraţia publică nu vin oameni cu două caracteristici minimale, onestitate şi competenţă, nu ne putem aştepta ca viaţa comunităţilor să se îmbunătăţească. Smart city nu se poate face cu primari care cer să le fie tipărite emailurile. Spitale bune nu o să avem dacă decizia ultimă privind managementul lor se ia pe criterii de apartenenţă politică. Nu vom avea nici administraţie eficientă dacă primăriile sunt pline de neamuri.

Programul cadru pe care îl lansăm astăzi despre lucrurile astea vorbeşte. Despre bună guvernare, despre cinste, despre competenţă şi despre lucruri care vor fi făcute nu despre fantezii”, a declarat Dan Barna.

La rândul său, copreşedinţele USR PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, candidat la funcţia de viceprimar al Capitalei, a vorbit despre şansa pe care bucureştenii o au, la alegerile din 27 septembrie, la o schimbare profundă.

„Cred că suntem în cea mai bună poziţie pentru a avea coerenţă în anii care urmează. Avem toate premisele pentru a fi coerenţi pentru prima dată. Nu ştiu ca România să fi avut o echipă care să semene cu echipa USR PLUS din acest moment, care să facă această promisiune în mod sustenabil, rezonabil de a fi coerentă. În ultimii patru ani am avut un exemplu de incoerenţă crasă şi suntem acum în Bucureşti, unde cred că lucrul ăsta este cât se poate de clar. În Bucureşti, PSD a avut tot, de la consiliile de sector, primarii de sector toţi, primarul general, Consiliul General, majoritate lejeră în Consiliul General, a avut Guvernul şi majoritate în Parlament. A avut tot pentru a face absolut orice. În locul celor necesare, au făcut companii municipale şi diverse manevre doar pentru a sifona din banul public. Onestitate şi competenţă este ceea ce a lipsit în politică pentru atâta vreme.

În 2016, bucureştenii au fost puşi de către partidele politice în faţa unor alegeri care au dus la guvernarea Gabriela Firea şi PSD pentru următorii patru ani. Pentru că nu s-au înţeles, nu s-a găsit o posibilitate care să le dea bucureştenilor şansa unei administraţii publice locale rezonabile măcar. Asta am reuşit noi astăzi.

Ni se reproşează de către mulţi că am făcut o alianţă cu PNL. Nu am făcut o alianţă cu PNL, am făcut o înţelegere prin care oferim bucureştenilor o şansă reală la schimbare profundă. Şi cum am făcut asta? Am făcut asta prin câteva sacrificii: am ales să nu avem un candidat propriu la Primăria Generală, am ales să susţinem un candidat independent, pe Nicuşor Dan. Noi credem în responsabilitate. Ăsta este motivul pentru care îl susţinem pe Nicuşor Dan. La fiecare primărie de sector, avem câte un candidat care este onest, competent şi asta pentru că noi am fost responsabili”, a declarat Vlad Voiculescu.

„USR PLUS a demonstrat prin toţi oamenii care au fost în funcţii publice alese că funcţionează diferit faţă de membrii vechii clase politice. În următorii 4 ani chiar putem schimba România, este un moment de răscruce. Debirocratizare, transparentizare şi o administraţie întoarsă cu adevărat spre interesele cetăţenilor şi nu înspre interesele de grup este ceea ce ne propunem. USR PLUS este pentru vechile partide o ameninţare existenţială pentru că ştiu că nu vor putea face cârdăşie cu noi, pentru că nu mai merge să faci politică locală în stilul ultimilor 30 de ani. Dar pentru asta trebuie să ieşim la vot pe 27 septembrie şi să alegem viitorul la care ţara noastră are dreptul”, a completat Claudiu Năsui, copreşedinte USR PLUS Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.