Acasă Politic Aliatii vor transa candidatura pentru presedintia Camerei Deputatilor

Aliatii vor transa candidatura pentru presedintia Camerei Deputatilor

DISTRIBUIȚI

Conducerea Aliantei urmeaza sa se intalneasca la sfarsitul acestei saptamani pentru a discuta problema candidatului la presedintia Camerei Deputatilor, democratii revenind la sentimente mai bune si precizand ca vor sustine -varianta Olteanu-, propusa de liberali.

Cristian Radulescu, liderul grupului parlamentar PD de la Camera Deputatilor, a precizat ieri ca membrii Consiliului National de Conducere al Aliantei ar urma sa se intalneasca maine sau duminica pentru a discuta candidatura aliatilor la sefia forului legislativ, precum si atitudinea PC care a decis sa mearga pe cont propriu si sa o sustina pe conservatoarea Daniela Popa.

Intorcandu-se cu 180 de grade, dupa ce a pus sub semnul intrebarii intelegerile politice din cadrul Aliantei, Radulescu a declarat ieri ca democratii il vor sprijini pe candidatul PNL, care, cel mai probabil, va fi ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul, Bogdan Olteanu. In timp ce Radulescu a afirmat ca PD ar putea cere la schimb postul de vicepresedinte al Camerei ce este detinut in prezent de liberalul Dan Radu Rusanu, surse parlamentare spun ca democratii ar putea revendica si portofoliul de ministru ramas vacant in cazul in care Olteanu este ales in fruntea forului legislativ. Cat priveste PC, purtatorul de cuvant al partidului, deputatul Bogdan Ciuca, a declarat ca, daca Daniela Popa nu va trece de al doilea tur de scrutin al alegerilor, conservatorii vor acorda sprijinul candidatului Aliantei. Reprezentantii Aliantei ar trebui sa discute si procedura ce urmeaza a fi adoptata pentru numirea unui nou presedinte al Camerei Deputatilor, avand in vedere interpretarile diferite ale articolului din regulamentul Camerei care vizeaza aceasta problema.

-Este previzibil ca saptamana viitoare va fi marcata de inca o pierdere de timp pe proceduri, in ce priveste articolul din regulament referitor la cine are dreptul sa propuna candidat la presedintia Camerei si am dori sa evitam aceasta pierdere de timp-, a spus liderul PD. Tot saptamana viitoare va fi convocat si Consiliul de Conducere al Aliantei pe Bucuresti, liderul liberalilor din Capitala, Ludovic Orban, precizand ca se doreste transarea problemelor legate de respectarea protocolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.