Home Politic Alistar, starul anticorupției, cerecetat penal pentru instigare la fals

Alistar, starul anticorupției, cerecetat penal pentru instigare la fals

DISTRIBUIŢI

Victor Alistar, un fel de Maicăl Jackson (are un joc de glezne foarte tare) al societății civile este cercetat penal. „Anti-coruptul“ Alistar, corupt pånă în măduva nevestei, este luat la ochi de Agenția Națională de Integritate, care a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 din București pentru a face cercetări cu privire la săvårșirea infracțiunii de instigare la fals intelectual de către directorul executiv al Transparency International Romania, precum și cu privire la comiterea infracțiunii de fals intelectual de către soția sa, Lavinia Ciuta.

În urma verificărilor, inspectorii de integritate au constatat că între declarația de avere depusă de Victor Alistar, care în perioada 12 octombrie 2001-1 martie 2009 a fost și expert în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, și cea a soției sale există o serie de neconcordanțe cu privire la anumite bunuri și venituri. În declarația soției nu sunt menționate un autoturism, două datorii către bănci și venituri din activități independente, în cuantum de aproape 100.000 de lei. Potrivit ANI, Victor Alistar i-a pus la dispoziție soției sale diferite adeverințe de venit și se prezuma că modificările aduse declarației de avere au fost făcute la îndemnul acestuia. Victor Alistar a declarat că nu există nicio diferență între declarația sa de avere și cea a soției sale.
Președintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat că a cerut Parchetului să intervină deoarece „Noi suspicionăm faptul că doamna Ciuta Lavinia, la îndemnul soțului său, Victor Alistar, și cu complicitatea unor persoane din cadrul Ministerului Culturii și Cultelor, au înlocuit o filă din declarația de avere a doamnei Lavinia Ciuta. În primul rând, că sunt date diferite între declarațiile celor doi soți, dar, mai mult, sunt date diferite între cele două file care noi considerăm că au fost înlocuite“.

Intervenții pe ușa din dos

Și un alt tovarăș de-al starului anticorupției, coruptul Alistar, tot din cadrul Transparency, Codru Vrabie, care este și membru în Consiliul Național de Integritate, este vizat de ANI. Față de el, președintele ANI a cerut Senatului revocarea din funcția de membru al CNI. Cătălin Macovei a motivat cererea sa întrucât „amicul lui Alistar a solicitat informații dintr-un dosar aflat pe rolul inspecției de integritate, ceea ce înseamnă o interferență gravă în activitatea Agenției Naționale de Integritate“.
„Curentul“ i-a acordat recent atenția cuvenită tânărului coafat delicat, prezent aproape continuu în spațiul public, pe post de purtător de cuvânt al coaliției împotriva Codurilor.
Model al imposturii generalizate în „societatea civilă“
Profilul lui Alistar, băiețaș de mingi al PSD și al organizației sale este semnificativ și ilustrativ pentru rețeaua din care face parte – o rețea de persoane și ONG-uri legate prin țesătura densă a banilor de la Sörös, într-o primă instanță, și alimentate apoi neîncetat din conducta fondurilor europene prăduite de „civili“ pentru „dezvoltarea societății civile și a mediului asociativ și politic“ din România.
Alistarul are toate calitățile pentru a reprezenta cu cinste toate Coalițiile lui pește: candidat al PSD pentru funcția de ministru „independent“ al Justiției, crescut în creșa „Ștefan Gheorghiu“ – actual SNSPA, devenit de la o vârstă fragedă purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în timpul lui Octav Cozmâncă, în perioada de maxim impact al corupției instituționalizate și a uriașelor abuzuri săvârșite de PSD, beneficiar peste rând al unor locuințe din partea primăriei Capitalei, pe când era fidelul slujbaș al acelui Lis de tristă amintire, cercetat penal pentru fals intelectual…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.