Home Politic Antonescu îi forțează mâna lui Ponta pe proiectele UDMR

Antonescu îi forțează mâna lui Ponta pe proiectele UDMR

DISTRIBUIŢI

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că, „probabil”, PSD va avea „o atitudine echivocă” privind proiectul de lege vizând autonomia anunţat de UDMR, întrucât „nu vor avea curajul să spună «nu»”, dar el speră ca social-democraţii să nu îşi asume totuşi un asemenea proiect. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că, în opinia sa, PSD „va avea o atitudine echivocă” în legătură cu proiectul de lege privind autonomia anunţat de UDMR, subliniind că el „categoric” nu este de acord cu un asemenea proiect. „Nu, categoric, nu sunt de acord şi dacă PSD este sau nu de acord nu pot să răspund eu. (…) Nu ştiu ce va face PSD, probabil că va adopta o atitudine echivocă, aşa cum a făcut în câteva cazuri, cum ar fi, să zicem, proiectul Roşia Montană sau legea amnistiei şi graţierii. Presupun că nu vor avea curajul să spună «nu» UDMR-ului şi sper că nu vor avea curajul să asume un asemenea proiect”, a declarat Antonescu.

El a adăugat că a spus de mai multe ori până acum că „nu e nicio nenorocire” dacă UDMR este la guvernare, apreciind însă că Uniunea putea să stea foarte bine şi în opoziţie, „fără a i se ştirbi niciun drept minorităţii maghiare din asta”. Liderul PNL a mai apreciat că apropierea UDMR de formaţiunea la guvernare din Ungaria, Fidesz, în condiţiile în care aceasta a obţinut o victorie care i-a permis rămânerea la putere, ar putea constitui o problemă doar dacă ar răspunde „unor ordine date din altă ţară, unor dispoziţii politice date de guvernul altei ţări”. Antonescu a adăugat că nu are niciun element în acest sens şi speră ca aşa ceva să nu se întâmple, pentru că atunci ar deveni nu numai o problemă care să privească UDMR, ci şi PSD, care a adus Uniunea la guvernare, şi până la urmă „o problemă a politicii româneşti”.

Lobby și dezinformări la Bruxelles

Preşedintele PNL a arătat că, pe de altă parte, unii europarlamentari români au constatat „cu stupoare” că în cadrul discuţiilor din Comisia de Politică Externă a Parlamentului European unii dintre colegii lor şi chiar preşedintele Comisiei credeau că „situaţia din Ucraina era comparabilă cu cea din România, lucru absolut scandalos”. „Lobby-ul maghiar alimentează ideea că în România minoritatea maghiară e persecutată sau n-are drepturi, e adevărat. Pentru că, în contextul discuţiei despre ce se întâmplă în Ucraina, care ajungea şi la regimul minorităţilor din Ucraina, pur şi simplu europarlamentari români au constatat că pentru unii europarlamentari, inclusiv preşedintele acestei comisii, situaţia din Ucraina era comparabilă cu cea din România, lucru absolut scandalos. (…) Dar eu nu pot să reproşez acest lucru neapărat UDMR-ului sau europarlamentarilor UDMR care sunt în PE”, a conchis Antonescu.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.