Acasă Politic Avem (si) o Alianta Anticoruptie

Avem (si) o Alianta Anticoruptie

DISTRIBUIȚI

Blocul National Sindical (BNS), Agentia de Monitorizare a Presei, Academia Catavencu si Asociatia Romana pentru Transparenta au format Alianta Anticoruptie, asociatie care doreste sa contribuie la eradicarea progresiva a acestui flagel. -Este frustrant ca de 12 ani auzim de spagi, comisioane si programe anticoruptie, de 12 ani vedem cum nesul si cartusul s-au transformat in sute de mii de dolari dositi prin conturi secrete si aflam de cazuri de coruptie denuntate de mass-media, dar nepedepsite de autoritati. Coruptia a devenit cuvant-cheie pentru descrierile facute Romaniei de presa straina-, a declarat Mircea Toma, directorul Asociatiei de Monitorizare a Presei.

Cu sprijinul unui jurist, membrii asociatiei vor alcatui o baza de date a actelor de coruptie semnalate de presa. -In plus, fiecare membru de sindicat va completa formulare, sub protectia anonimatului, in care va semnala cazurile locale de coruptie-, a precizat Toma. Fostul sef al sectiei Anticoruptie din Parchetul Curtii Supreme de Justitie, Ovidiu Budusan, juristul asociatiei, a subliniat faptul ca Alianta nu are rol investigativ, ci doar de sesizare a actelor de coruptie. -Nu avem garantia ca vom fi bagati in seama. Este insa greu sa fim ignorati-, a precizat el. La randul sau, Dumitru Costin, liderul BNS, a explicat modul in care vor actiona sindicatele. -Avem acces la dosare, stim despre privatizari frauduloase, intr-un cuvant stim unde sa lovim, adica unde ii este mai greu voinicului-.

David Martinez, membru al Comisiei Europene la Bucuresti si procuror anticoruptie in Spania, prezent ieri la lansarea proiectului, a salutat aceasta initiativa, precizand ca numai astfel de aliante -pot produce presiuni productive impotriva coruptiei-. -Comunitatea Europeana saluta acest demers. Angajamentul presei in aceasta cruciada va avea ca rezultat intarirea statului de drept, rolul ei fiind de responsabilizare a institutiilor statului-, a precizat Martinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.