Acasă Politic Băsescu: Avem deja instrumente legale, Regulamentul Internațional al OMS e transpus în...

Băsescu: Avem deja instrumente legale, Regulamentul Internațional al OMS e transpus în România

DISTRIBUIȚI

Fostul președinte Traian Băsescu îi explică premierului Ludovic Orban că are toate instrumentele necesare pentru a lua măsurile sanitare, iar dacă nu face asta ar putea la fel de bine să plece.

”Dragă Orban, călătorului îi șade bine cu drumul…
România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislația română prin HG nr.758/2009 și operaționalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internațional de Sănătate 2005 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
De asemenea, există Decizia COM (2011/866 – 2011/0421), care transpune Regulamentul Internațional de Sănătate și dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor și pandemiilor și care este parte a sistemului global coordonat de OMS.
Ai deci și un Tratat Interguvernamental și o Decizie a Parlamentului European și a Consiliului, privind amenințările tranfrontariele grave pentru sănătate.
Așadar, ai toate instrumentele legale să acționezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19.
Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai.
Toate documentele de reglementare, fie că sunt europene, fie că sunt naționale sau ținând de ONU, ca Tratat Interguvernamental, asigură elementele esențiale și obligatorii de punere în aplicare a mecanismelor de luptă împotriva epidemiilor și pandemiilor.
Tu și guvernul, dispuneți de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii și pandemii și în același timp aveți obligații majore față de comunitatea internațională.
Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populația țării.
ACȚIONEAZĂ!
Dacă nu, ”hasta la vista, baby”! Vezi titlul.”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. S-A TREZIT MARINELU DUPA 6 LUNI CAM ATA DUREAZA IN MEDIE O CURSA MARINAREASCA SA NE SPUNA prevederile UE despre PANDEMIE .
    DE CE NU A DA PUBLICITATII CELE SPUSE ACUM ATUNCI CAND TREBUIA adica LA INCEPUTUL scandalului C O V I T E ianuarie-februarie. MARINARII SUNT BETI CEL PUTIN 6 LUNI PE AN.

  2. LE-A ÎNTINS PLASA DE PĂIANJEN A LEGILOR ÎN RO. : în smîcul plasei prinși LE-A tras-0 și a redus de la 300 la 150 că-i COVID infectat ; zice PETROV după ciocnirea cuburilor..?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.