Acasă Politic Băsescu cere Avocatului Poporului să atace rapid OUG privind educația la CCR

Băsescu cere Avocatului Poporului să atace rapid OUG privind educația la CCR

DISTRIBUIȚI

Președintele Traian Băsescu a solicitat miercuri Avocatului Poporului să urgenteze demersurile pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, înainte ca actul normativ să-și producă efectele.
„Vreau să cred că Avocatul Poporului va face acest pas, chiar dacă este evident că nu o face cu bucurie. Dar plec de la premisa că în afară de intervenția mea au fost și intervenții ale societății civile și ale altor politicieni, ceea ce poate îl va îndemna să facă această întâmpinare la Curtea Constituțională. (…) De ce cred că trebuie făcută cât mai rapid? Anul școlar începe în luna septembrie, îndată începe vacanța judecătorească și Curtea Constituțională își suprapune vacanța proprie pe vacanța judecătorească. De aceea cred că în cel mai scurt timp această întâmpinare trebuie făcută, pentru a preveni începerea unor procese, spre exemplu doctoratul la fără frecvență”, a afirmat Băsescu într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Președintele a arătat că ordonanța de urgență conține și unele prevederi declarate deja neconstituționale.

„Prin modificările din ordonanța de urgență sunt modificări aduse Legii educației care au fost deja declarate neconstituționale la anterioarele verificări de constituționalitate, pe care Curtea Constituțională le-a făcut la Legea educației atunci când s-a făcut asumarea răspunderii de către Guvernul Boc”, a spus Traian Băsescu.

Avocatul Poporului a anunțat miercuri că analizează dacă sunt îndeplinite condițiile constituționale și legale pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative.

Potrivit unui comunicat al acestei instituții remis miercuri AGERPRES, Avocatul Poporului a fost sesizat în zilele de 4, 7, 8 și 9 iulie de președintele Traian Băsescu, deputata Raluca Turcan, Adrian Gavrilescu și Matei Gulea, precum și Alina Mungiu Pippidi, Societatea Academică din România și Alianța pentru o Românie Curată cu solicitarea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a OUG menționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.