Acasă Politic Băsescu cere catedrală ortodoxă în Turcia, nu capelă, la schimb cu moscheea

Băsescu cere catedrală ortodoxă în Turcia, nu capelă, la schimb cu moscheea

DISTRIBUIȚI

„Nu aș vrea să supun la vot dacă să facem o moschee pentru pelerinaj (…). Aici discutăm de o moschee, ceea ce înseamnă pelerinaj. Ce a oferit Erdogan în schimb: o capelă. O capelă putem avea fiecare în casă. Dacă vrea să construiască o moschee, României trebuie să i se dea teren pentru o catedrală, nu pentru un mic loc de rugăciune. (…) Există un adevăr, tot timpul în discuțiile româno-turce a intervenit subiectul moschee și s-a spus că o putem analiza pozitiv. Cu condiția să ne arătați terenul în Istanbul pentru echivalentul unei moschei care să se numească Brâncoveanu, pentru că acolo a murit cu toată familia lui”, a spus Traian Băsescu în discursul ținut la Congresul extraordinar al PMP.

Băsescu s-a arătat nemulțumit de poziția președintelui Iohannis de la vizita din Turcia:

„Această problemă e din timpul președintelui Iliescu. Niciun președinte până la Iohannis nu a spus da, construiți o moschee că eu o să fac o capelă”, a adăugat Băsescu.

„Vocile contra se pot auzi în orice țară. În timpul vizitei la București am discutat această chestiune cu domnul președinte. În momentul de față, colegii noștri lucrează pentru a obține autorizațiile. Avem și un proiect definitivat, dar în momentul de față vrem să-l dezvoltăm. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări”, a spus Erdogan, într-o conferință de presă cu ocazia vizitei pe care Klaus Iohannis și soția au întreprins-o în Turcia.

El a precizat că Turcia este gata să acorde tot sprijinul Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea moscheii.

„La rândul nostru și noi am stabilit câteva terenuri în Istanbul unde vor putea fi construite o capelă și un loc de cazare pentru pelerinii români”, a adăugat acesta.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că se lucrează la documentația pentru obținerea autorizațiilor necesare.

„S-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție. Chestiunea e de competența primăriei și se lucrează la aceste documentații”, a menționat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.