Home Politic Băsescu despre imigranți: ca șef de stat trebuie să ai o inimă...

Băsescu despre imigranți: ca șef de stat trebuie să ai o inimă de piatră

DISTRIBUIŢI

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi seară, referitor la criza imigranților care iau drumul Europei, că România ar face o mare greșeală dacă ar accepta refugiații pe teritoriul său. Totodată, acesta a subliniat că așteaptă o poziție fermă din partea autorităților românești pe marginea acestui subiect
 
„Eu am spus și în intervenția mea de acum câteva zile, când am fost categoric împotriva unei poziții prin care România să accepte primirea refugiaților. Îmi mențin poziția că România ar face o mare greșeală să intre în categoria statelor membre care vor accepta refugiați, indiferent că sunt din Siria, din Magreb sau Afganistan.

România are piloni extrem de puternici în Consiliul European. Nu e treaba mea să le spun public, e treaba reprezentanților României să valorifice acele poziții.

Vreau să spun un lucru. România și-a pus piloni în interiorul Consiliului European asupra Orientului Mijlociu, Asupra Libiei și Siriei, care sunt acum marile goluri, care îi pot folosi la o poziție prin care să spună: România v-a avertizat, dar ați luat-o pe cont propriu. Nu ne puneți să plătim o factură pe care voi ați generat-o.

Povestea cu solidaritatea trebuia să funcționeze atunci când România a atras atenția cu Siria și Libia, cu ce punem în locul dictatorilor. Și am pus Statul Islamic care își trimite oamenii peste mări. Pentru că Stat Islamic deține exploatări petroliere, deține în Siria și Irak zone de control are resurselor petroliere pe care le valorifică. Și în acest val de care ne e milă, intră și oameni finanțați de cei care dețin astfel de resurse.

Îi văd și eu că sunt chinuiți, dar când ești șef de stat în loc de inimă trebuie să ai o piatră. În condițiile în care avem un acord de la Dublin care spune clar că care sunt regulile UE cu privire la imigrația ilegală. Cine crede că astfel de valuri se preiau doar prin a le oferi cazare se înșală profund”, a declarat Traian Băsescu, la B1TV.

Fostul președinte a mai spus că îi este de milă de refugiați, de mamele care fug cu copiii în brațe, dar „ca șef de stat, trebuie să ai o inimă de piatră”.

Acesta a mai menționat faptul că autoritățile din țara noastră ar trebui să trateze criza imigranților ca pe o problemă de securitate pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană.
Traian Băsescu a mai afirmat că UE nu poate face față acestei situații, care era anticipabilă.

Ba mai mult, susține fostul președinte, România nu are de ce să primească 1.700 sau 7.000 de imigranți, deoarece nu știm multe informații despre aceste persoane.

„Eu sunt un om căruia îi dau lacrimile. Am văzut imaginile, sunt înduioșătoare, dar un șef de stat trebuie să spună nu”, a spus Băsescu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.