Acasă Politic Băsescu: întrebați-l pe Ponta cu cine a negociat la Bruxelles

Băsescu: întrebați-l pe Ponta cu cine a negociat la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Președintele Traian Băsescu a susținut în această seară o declarație de presă:

”-Am făcut tot ce s-a putut să am intervenții publice cât mai rare. Azi am semnat decret de grațiere pentru doamna Tiron Jana, născută în 1942. Am grațiat o femeie care a săvârșit acte de corupție: una în 1992 și alta în 1997. Doamna lucra ca asistentă medicală și a promis unei alte persoane că o va ajuta să fie angajată la spitalul din Vidra, unde lucra. Fapta de corupție este legată de primirea a 35 de lei, bani și bunuri. Valoarea totală este de 35 de lei.
-Prima dată condamnată la trei ani cu suspendare. A doua oară, patru ani cu executare. De ce timp de 17 ani nu a putut fi încarcerată: are ciroză hepatică, diabet zaharat, lista e mai lungă. Are 72 de ani. După 17 ani de la condamnare ar trebui, la 72 de ani, cu sănătate precară, să intre în închisoare. Este unul din cazurile care pot face obiectul unei grațieri.
-Am grațiat un om extrem de bolnav, la 72 de ani.
-În cursil zilei de azi mi-am făcut timp să fac o analiză a alegerilor. S-au emis acte normative și au fost puse sub control o serie de normative, pot afecta grav corectitudinea alegerilor. Nu se mai publică în MO ordinele cu sumele de bani alocate primarilor. Această lipsă de transparență mă face să gândesc că PSD vrea să mituiască primarii, pentru a-l susține pe Popnta în alegeri.
-Alt act normativ este ordonanța prin care se modifică structura secțiilor de votare. Nu se poate face prin OUG. Trebuiau atacate la CCR de Avocatul Poporului.
-OUG 55/2014, cea care a lansat perioada de trnasferuri la primari este de natuă a afecta corectitudinea procesului electoral.
-Alte elemente: funcționarea CNA-ului. Reprezentanta premierului nu are nimic cu observarea corectă a campaniei.
-Avocatul Poporului este o anexă a Guvernului.
-Un alt element: funcționarea jandarmeriei. Acolo este un fenomen de obediență față de PSD. Această instituție a cedat.
-Ce încredere să avem în jandarmerie când nu reacționează când sunt bătuți ziariștii, dar se duc cu o divizie când cere un măscărici de la o televiziune, dar care-l susține pe Ponta. Cer demiterea șefului Jandarmeriei.
-Protestez cu toată forța la declarația primului-ministru. Este o declarație care face mult rău credibilități statului român. Aș vrea să înțeleg bine ce înseamnă debăsificarea. Poate condamnarea comunismului, probabil trebuie debăsificată atitudinea asta. Poate predarea arhivelor securității către CNSAS. Așa am aflat că prietenul lui Ponta, motanul Felix, își turna familia.Condamnarea lui Vântu trebuie debăsificată!
-Probabil trebuie debăsificat parteneriatul cu SUA.
-Readucerea sub controlul României a 10.000 de kilometri pătrați este probabil o acțiune care trebuie debăsificată.
-Nu as vrea sa ajungem la concluzia ca trebuie depontizat, nu as vrea. Nu spun ca trebuie sa se produca pentru ca depontizarea e o chestiune extrem de specifica noua.
-Am inteles ca e interesat de ce carti citesc, ii citesc lucrarea de doctorat, de la unu la zece, si nu gasesc cateva pagini nepublicate
-În ceea ce privește ceea ce vântură cu comisarul european. Toate discuțiile mele au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ. Ca să nu se sperie Victor Viorel, am să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Întrebați-l cu cine a negociat. România va avea un portofoliu cu care nu o să-i fie rușine.
-Aș vrea să-l rog pe Tăriceanu să citească Constituția: în Constituție se precizează că președintele nu poate fi suspendat mai mult de 30 de zile. Să citească Constituția. Voiculescu e apăsat de plafonul pușcăriei.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.