Home Politic Biden avertizează: Când tribunalele și politicienii pot fi cumpărați, societatea poate fi...

Biden avertizează: Când tribunalele și politicienii pot fi cumpărați, societatea poate fi manipulată din afară

DISTRIBUIŢI

 

Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a declarat, miercuri, la Cotroceni, că o altă formă de tiranie o reprezintă corupția și că atunci când politicienii pot fi cumpărați, când tribunalele pot fi

 

cumpărate, iar presa face propagandă, acolo există o societate care poate fi manipulată din exterior.

 

„Corupția reprezintă o alta formă de tiranie și poate reprezenta un pericol nu numai pentru economia unei țări, ci și pentru securitatea națională. Există țări care exploatează corupția pentru a putea să exercite influențe nefaste și să submineze suveranitatea țărilor din jur”, a spus vicepreședintele SUA în alocuțiunea din finalul vizitei oficiale la București.

 

El a mai afirmat că, atunci când tribunalele și politicienii pot fi cumpărați, societatea poate fi manipulată din exterior.

 

 

„Atunci când politicienii pot fi cumpărați, când tribunalele pot fi cumpărate, presa face propagandă, acolo veți găsi o societate care poate fi manipulată din exterior, o societate care pierde controlul asupra propriului destin. Am văzut în Ucraina cum 15 ani de corupție au subminat sistemul lor de instituții militare și capacitatea țării de a se apăra”, a adăugat Joe Biden.

 

 

 

 

Biden laudă DNA și ANI

 

Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a remarcat activitatea DNA și ANI, în discursul din finalul vizitei la București, adresând și următorul îndemn: ”Cereți instituțiilor judiciare să fie libere în continuare”.

 

”Mulți dintre dumneavoastră, din guvern sau din afara guvernului, ați luptat pentru îndepărtarea corupției. (…) DNA și-a stabilit independența și a trimis o mie de cazuri în fața justiției anul trecut, ANI a trimis peste șase mii de cazuri de incompatibilitate (…) Desigur, sunt lucruri care mai trebuie făcute pentru finalizarea acestor cazuri”, a afirmat Biden.

 

 

El a spus că, având în vedere cele menționate, nu este de mirare că instituțiile anticorupție din România sunt cotate cu cea mai mare încredere din partea populației.

 

”Ați ales un președinte al Curții supreme care luptă să protejeze independența justiției”, a continuat vicepreședintele SUA.

 

”Corupția este o problemă grea și complexă în orice țară, ânsă poate fi rezolvată. Vă îndemn să faceți pași înainte și să rezistați tentației de a face pași înapoi. Cereți instituțiilor judiciare să fie libere în continuare”, a continuat Joe Biden.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.