Acasă Politic Birchall se duce în SUA pe bani publici să țină o prelegere...

Birchall se duce în SUA pe bani publici să țină o prelegere la facultatea unde a studiat

DISTRIBUIȚI

Un comunicat trimis de Ana Birchall redacției CURENTUL ne-a lăsat mască. În această perioadă în care justiția română e necruțătoare cu oamenii politici, Ana Birchall ne anunță că pleacă în SUA într-o vizită oficială (adică pe banii noștri) să susțină o prelegere la Yale Law School unde a urmat cursuri de Master între 1999-2000 și apoi Doctorat până în 2002. Evident că prelegerea pe care ea o ține în SUA nu îi va ajuta în niciun fel pe alegătorii care au trimis-o în Parlamentul României și nici nu are vreo legătură cu atribuțiile sale de parlamentar. Colegiul în care Ana Birchall a candidat și câștigat un post de deputat este format din mai multe sate din județul Vaslui, cunoscute pentru sărăcia lucie în care locuitorii se zbat.

Participarea la întâlniri particulare pe bani publici chiar dacă se maschează și cu câteva întâlniri cu „oficiali” americani (deocamdată nu știm cu cine, că nu se nominalizează nicio persoană) reprezintă cel puțin infracțiunea de conflict de interese: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”. Pentru a nu da naștere unor asemenea suspiciuni madam Birchall trebuia să efectueze vizita oficială în altă perioadă decât în cea în care trebuie să cuvânteze la facultate.
Așa cum puteți citi chiar pe site-ul facultății, Comitetul Executiv este definit ca organismul care oferă absolvenților oportunitatea de a se reîntâlni unii cu alții.

Deși madam Birchall se împăunează că este membră a acestui comitet alături de Hillary și Bill Clinton, de pe aceeași pagină de internet aflăm că acest comitet are 177 de membri a căror alegere se face și pe baza propriei recomandări, cu precizarea că trebuie respectată diversitatea privind, sexul, rasa, aria geografică și etnicitatea. Cu siguranță Birchall nu a avut nicio contracandidată româncă pe care să o surclaseze.

Pentru conformitate, acesta este comunicatul incriminator. O singură șansă mai are Birchall: să plătească vizita oficială a întregii sale suite din banii ei că altfel o să o vedem cum dă cu subsemnatul.

„Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, va efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Deputatul PSD Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, va efectua între 23-28 martie o deplasare oficială în SUA.

În prima parte a vizitei (23-25 martie), Ana Birchall se va întâlni, la Washington, cu înalți oficiali americani din Congres și cu reprezentanți ai Departamentului de Stat. În a doua parte a vizitei (26-28 martie), președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților se va deplasa la New Haven,  unde va susține o prelegere  la întâlnirea Comitetului Executiv al Yale Law School, comitet executiv în cadrul căruia Ana Birchall este membră din anul 2014 alături de personalități precum Hillary și Bill Clinton. Ulterior, Ana Birchall va merge la New York, unde va avea întâlniri cu oficiali americani și cu reprezentanți ai comunității românești din SUA.

Pe agenda întâlnirilor se află teme prioritare în relația bilaterală România-SUA precum Parteneriatul Strategic, programul Visa Waiver, situația Republicii Moldova, cooperarea economică și de securitate energetică precum și subiecte extrem de actuale la nivel european și global — Parteneriatul Estic, criza din Ucraina și pericolul extinderii amenințărilor teroriste.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.