Acasă Politic Bucurie mare pentru PSD: la alegerile europarlamentare de la anul va avea...

Bucurie mare pentru PSD: la alegerile europarlamentare de la anul va avea o sinecură în plus de oferit

DISTRIBUIȚI

Bucurie mare pentru PSD care a mai făcut rost de o sinecură pentru o rudă, nevastă, amant/ă sau copil: Parlamentul European a mărit numărul de mandate alocate României. Alegerile europene vor avea loc între 23 şi 26 mai 2019, cu două luni după plecarea programată a Marii Britanii cu cei 73 de eurodeputaţi ai săi. Parlamentul European a votat însă micșorarea numărului total de parlamentari, astfel că dintre cele 73 de mandate britanic lăsate vacante doar 27 vor fi redistribuite unui număr de 14 ţări din UE.
Astfel, Franţa, 79, cu 5 în plus şi Spania, 59 faţă de 54 vor fi principalele beneficiare, fiind urmate de Italia (+3, până la 76 în total), Olanda (+3; 29 de mandate), Irlanda (+2; 13 mandate). Polonia, România, Suedia, Austria, Danemarca, Slovacia, Finlanda, Croaţia şi Estonia vor avea fiecare cât un reprezentant suplimentar în PE.
Acesta a fost votul final care vizează creșterea numărului de mandate alocate României de la 32 la 33, începând cu anul 2019.

‘Negocierile pe marginea redistribuirii mandatelor parlamentare au fost extrem de dificile, deoarece acestea au fost purtate între liderii grupurilor politice parlamentare, șefi de delegații, raportori și membri ai Comisiei, fiecare exprimând poziții diferite pe acest subiect, în funcție de interesele propriilor state membre. După un șir lung de negocieri, mă bucur să constat că la finalul acestora, cu sprijinul și efortul meu, România primește ceea ce merita de foarte mult timp — un mandat în plus. Consider că este firesc să acorzi o voce în plus unuia dintre cele mai importante state din estul Europei, care odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, devine cea de-a șasea țară ca mărime din UE. Mă bucur că, începând cu anul 2019 țara noastră se va bucura de o mai bună reprezentare în cadrul instituțiilor europene și vocea acesteia va fi auzită!’, suține europarlamentarul PSD Claudia Țapardel.

Claudia Țapardel a ajuns europarlamentar garantată de Marian Vanghelie, Daciana Sârbu, e soția lui Victor Ponta și fiica lui Ilie sârbu, Elena Băsescu nu mai are nevoie de nicio prezentare, Adina Vălean e soția lui Crin Antonescu, Corina Crețu a fost pupila lui Ion Iliescu și nu numai după cum dezvăluia fostul consilier prezidențial Eugen Mihăescu, Viorica Dăncilă a fost omul lui Liviu Dragnea, Victor Negrescu, băiatul lui tati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.