Acasă Politic Camera Deputaților: deputatul PMP Valerian Vreme va fi urmărit penal în dosarul...

Camera Deputaților: deputatul PMP Valerian Vreme va fi urmărit penal în dosarul Microsoft

DISTRIBUIȚI

Deputaţii au decis luni ridicarea imunităţii fostului ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, care va fi cercetat penal în dosarul Microsoft cu 153 voturi pentru și 117 împotrivă.

Convocaţi încă de săptămâna trecută pentru a vota ridicarea imunităţii parlamentare a lui Valerian Vreme, acuzat în dosarul Microsoft, la şedinţa Camerei Deputaţilor s-au prezentat 263 de deputaţi. Dintre aceştia, 153 au votat în favoarea cererii procurorilor DNA, în timp ce alţi 110 au decis să-l apere.  

”Funcţia de ministru este preponderent politică şi apoi administrativă. Eu nu am fost numit ministru la un minister nou înfiinţat. Îi creditez pe toţi foştii mei colegi de experienţă. Documentele pe care le-am semnat au avut asistenţă juridică, suportul tehnic de fundamentare şi toate avizele necesare pentru asemenea acţiune. Pun o întrebare retorică. Ce s-ar fi întâmplat dacă aveam toate documentele legale, toate avizele necesare, şi eu refuzam să semnez? Nu era tot un abuz un serviciu? Nici acum nu cred că am săvârşit vreo faptă nelegală. Nu am făcut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul celor cu obligaţii să facă aceste lucruri. Nu vă cer azi clemenţă în sens juridic, fiecare dintre noi poate fi convins că toate actele pe care le-a semnat sunt legale, atât timp cât nu s-au săvârşit pe ascuns”, a spus Vreme

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.