Acasă Politic Candidaturile lui Roman si Basescu la presedintia PD au fost inregistrate oficial

Candidaturile lui Roman si Basescu la presedintia PD au fost inregistrate oficial

DISTRIBUIȚI

Pe masura ce se apropie Conventia Nationala Extraordinara a PD, tensiunea creste intre principalii aspiranti la sefia partidului, Petre Roman si Traian Basescu. Astazi expira termenul de depunere, la Comisia de organizare a Conventiei din mai, a motiunilor interne pentru castigarea presedintiei PD. Primul care si-a prezentat public motiunea a fost Petre Roman. Presedintele in exercitiu a declarat ieri ca ii este neclara motiunea rivalului sau, acuzandu-l indirect pe Traian Basescu de faptul ca impinge PD spre stanga, dominata de puternice -accente nationaliste-. Spre deosebire de acesta, sustine Roman, documentul pe care il va prezenta el in fata delegatilor CNE este cel al unui -partid social- democrat european, modern si reformist- , identitate pe care PD si-a castigat-o de-a lungul timpului si care este la fel de actuala . Pe baza -Strategiei pentru orientarea politica a PD in perioada 2001 – 2004-, Petre Roman spera ca democratii sa obtina la alegerile viitoare un procent foarte indraznet: 22-24%. Desi a declarat ca nu este suparat si ca nu regreta ca a fost parasit de vicepresedintii PD, aflati in urma cu un an pe lista sa de sustinatori la Conventia Nationala unde a fost reales presedinte, Petre Roman s-a rafuit totusi cu acestia. -Prin comparatie, ce au fost si ce sunt ei?-, s-a intrebat retoric liderul PD, care a adaugat ca atat partidul, cat si el au avut de suferit- din cauza unor actiuni ale lor, in special din perioada de guvernare-. Incadrat de cei 35 de sustinatori ai motiunii sale, Petre Roman a mentionat ca, in cazul in care va pierde batalia, va ramane un membru de rand al PD, -dar care nu poate asista pasiv la schimbarea identitatii partidului-.

Peste o ora, dupa ce a iesit din Comisia de organizare a Conventiei, Traian Basescu l-a contrazis pe Petre Roman. El a spus ca motiunea sa nu schimba identitatea PD si ca aceasta este sustinuta de 33 de Birouri Permanente judetene, de 33 de presedinti de filiale si de 410 din cei 576 membri ai CCN. Basescu a precizat ca nu raspunde la -glumele politice- ale lui Roman, referitoare la derapajul spre stanga al PD, daca el va castiga sefia partidului.

Cel de-al treilea competitor, Simona Marinescu, isi va prezenta astazi motiunea. Pentru ca s-a aflat la Brasov, unde si-a sustinut motiunea in fata democratilor locali, Simona Marinescu le-a trimis fiecaruia dintre cei doi contracandidati cate o scrisoare, prin care isi afirma acordul ca motiunile acestora sa fie dezbatute la Conventia Nationala Extraordinara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.