Acasă Politic Ce drepturi, ce libertăți? Arafat insistă cu internarea forţată a pacienţilor de...

Ce drepturi, ce libertăți? Arafat insistă cu internarea forţată a pacienţilor de COVID-19: pasagerii nu votează cum să fie pilotat avionul

DISTRIBUIȚI

În ciuda faptului că nici măcar Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor nu recomandă internarea pacienţilor asimptomatici cu COVID-19, secretarul de stat Raed Arafat insistă că aceştia trebuie „controlaţi”. Acesta reacţionează la deciziile CCR de joi şi lansează noi avertismente alarmiste.

„Dacă dăm individului dreptul de a spune „eu nu vreau să rămân în spital chiar dacă știu că sunt asimptomatic și pot să transmit”, dacă nu mai putem să îl controlăm într-un fel, să îi spunem că rămâne acasă …aici e similară treaba cu un avion cu pasageri și le cerem să voteze cum vor să fie pilotat avionul și dacă vor să nu mai poarte centură de siguranță. Cred că vom avea probleme serioase în gestionarea problemei mai departe, dar nu vreau să mă pronunț anterior. Vreau să vedem ce zice Curtea Constituțională exact, ce interpretări au juriștii și ce ce soluții vin”, a spus Arafat, joi, la Antena 3.

„Vedem ce măsuri luăm după motivarea CCR”, a mai precizat Raed Arafat, după ce Curtea Constituțională a decis că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii CCR au stabilit că izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

„Situația este în dinamică pentru că oricând un spital internează 2-3 în terapie intensivă și ne trezim că nu mai avem locuri și va trebui să ducem o parte din bolnavi în altă parte. Cea mai bună soluție rămâne soluția de prevenire a răspândirii. Dacă individul nu înțelege acest lucru și nu respectă regulile riscul este să crească numărul cazurilor și mai mult”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne.

3 COMENTARII

  1. Du-te EDITAT si baga i la puscarie pe motiv ca daca nu s bolnavi sa stea in puscarie sa nu imbolnaveasca pe altii. Puscaria se face dupa comiterea si mai important dovedirea unei ilegalitati. Nu profilactic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.