Acasă Politic Cine îi cere președintelui CCR să rămână în Rusia?

Cine îi cere președintelui CCR să rămână în Rusia?

DISTRIBUIȚI

‘Decizia șefului Curții Constituționale, domnul Valer Dorneanu, de a participa la Moscova la un eveniment organizat de Kremlin, în ciuda atenționărilor Ministerului de Externe, reprezintă o jignire la adresa orientării euro-atlantice a României și a poporului român. De aceea, îi solicit domnului Dorneanu să își dea demisia din funcția de judecător la Curtea Constituțională’, declară Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București.

‘Domnul Dorneanu participă în aceste momente la o conferință organizată de Kremlin, ocazie cu care se decernează premiul pentru cea mai importantă contribuție la ‘dezvoltarea integrării legislative în spațiul eurasiatic’. Sistemul judiciar din Federația Rusă nu reprezintă însă un model pentru România’, arată Brandl.

‘Deplasarea șefului Curții Constituționale în Rusia reprezintă o jignire și pentru întreg sistemul judiciar din România, sistem format în cea mai mare parte din magistrați atașați valorilor euro-atlantice. Reformele importante pe care le-am făcut în ultimii ani în sistemul de Justiție din România au urmat modelul euro-atlantic și nu modelul rusesc. Orice ar crede Valer Dorneanu, fost activist PCR și PSD, Federația Rusă este un contramodel pentru România și nu un exemplu de urmat’, mai spune liderul liberal.

‘De aceea, îi solicit lui Valer Dorneanu să își dea demisia din funcția de judecător la Curtea Constituțională și îl asigur că îl vom sprijini în totalitate dacă dorește să rămână la Moscova’, mai spune Brandl.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.