Acasă Politic Circ politic: Opozitia vrea Draculalendu* ei

Circ politic: Opozitia vrea Draculalendu* ei

DISTRIBUIȚI


Proiectul guvernamental -Dracula Parc- Sighisoara, unde ministrul Dan Matei Agathon isi propune -sa faca misto- de vampiri – a fost atacat frontal de liberali. Ieri, doi senatori PNL, Vlad Popa si Herman Fabini, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, au lansat proiectul -Dracula- in varianta opozitiei cu amplasare la Rasnov. Cu 10 milioane de euro mai ieftin, proiectul (adoptat inclusiv de consilierii pesedisti brasoveni) concureaza -afacerea- guvernamentala de la Sighisoara, un mega-parc din care Ministerul Turismului a facut piatra de incercare a mandatului sau.

30 milioane euro – aruncate pe apa sambetei

Tinut in mare secret pana la inceputul lunii, proiectul lui Agathon – care va inghiti 30 milioane de euro – mizeaza pe sume fantasmagorice, sustin liberalii. Astfel, -reclamantii- se indoiesc ca acest parc va aduna 900.000 de turisti romani in conditiile in care biletul costa 5 dolari (150.000 lei), iar bugetul varsat de o familie amatoare de senzatii tari care va vizita -Dracula Park- de la Sighisoara ar atinge suma de 2.300.000 lei, adica salariul mediu pe economie. Liberalii Vlad Popa (senator de Brasov) si Herman Fabini (arhitect si senator de Sibiu) cred ca afacerea lui Agathon se va prabusi, fiind falimentara din start, ceea ce face ca -investitia sa plece pe apa sambetei-.

O afacere politica

Solutia propusa de ei – aprobata deja la 8 octombrie in Consiliul Judetean Brasov – este construirea Parcului Dracula la Rasnov, unde au fost puse la dispozitie 500 ha teren. Primarii din Predeal, Rasnov si Bran au semnat rapid acordul votat de majoritatea consilierilor judeteni, consfintind declansarea campaniei de realizare a proiectului -Dracula Parc Transilvania-, care va costa 20 milioane de euro. Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, sustine ca acesti bani pot fi adunati cu usurinta din surse locale.

Cele doua proiecte in disputa se afla insa in acelasi stadiu financiar, bazandu-se pe beneficiile viitoare. Subiectul pare a fi explicatia concurentei dintre cele doua afaceri. Astfel, surse parlamentare arata ca PSD nu vrea sa ofere acest cadou turistic Brasovului, unde nu detine puterea locala virandu-l spre Sibiu, unde partidul de guvernamant face jocurile, aceasta in conditiile in care afacerile in zona vor prospera, aducand bani buni clientelei politice.

Desi au fost amenintati de guvernanti ca vor fi dati in judecata pentru folosirea numelui Dracula, autorii proiectului de la Rasnov arata argumentele miscarii lor, sustinute si de Forumul Democrat al Germanilor si Biserica Evanghelica. Primul este acela ca legenda -turistica- Dracula se leaga de Castelul Bran Brasov, unde mai exista, de altfel, vestigii, spre deosebire de Sighisoara. In plus, varianta Rasnov ofera 5.000 de locuri de cazare si un potential de inca 10.000 de locuri la Brasov, Poiana Brasov si Predeal, spre deosebire de -reteta- Sighisoara, fara infrastructura, fara vad turistic, unde se afla un hotel cu numai 40 de locuri – arata senatorul Vlad Popa. In varianta -opozitiei-, Dracula Land va fi la numai doi kilometri de autostrada Bucuresti-Brasov, terenul nu va trebui cumparat fiind pus la dispozitie de orasul Ratnov, iar proiectul, cu totul, va costa 20 milioane de euro, deci cu o treime mai putin decat cel al ministerului. In plus, liberalii arata ca astfel se vor culege mai multi bani, vizitarea Parcului Dracula (care nu depaseste 1-2 zile) fiind dublata de -turismul complementar- in zona, adica schi – iarna, sau drumetii – vara, in statiunile apropiate, Poaia Brasov si Predeal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.