Acasă Politic CNSAS, contestat

CNSAS, contestat

DISTRIBUIȚI

Imixtiunea CNSAS în alegerea noului patriarh reprezintă un grav atac la Constituţie, un atentat la securitatea naţională şi un imens serviciu adus duşmanilor de moarte ai Bisericii Ortodoxe Romane, a precizat ieri deputatul social-democrat Ion Stan. Secretarul Comisiei SRI a declarat pentru -Curentul- că utilizarea CNSAS în acest context prezintă mari riscuri. Din perspectiva unei cunoaşteri calificate şi avizate a sistemului de informaţii, Ion Stan are convingerea că dosarele preoţilor şi ale ierarhilor Bisericii au fost -prelucrate- de agenţii KGB, deoarece Moscova considera că inamicul principal al sistemului bolşevic este Biserica.

El consideră -imperios necesară întrunirea de urgenţă a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a analiza şi decide în privinţa dosarelor de la CNSAS în legătură cu ierarhi ai BOR-.

Ion Stan a lansat un apel la adresa societăţii civile şi presei să respingă -acţiunile vectorilor de influenţă mediatică tendenţioasă, care urmăresc manipularea Sfantului Sinod şi a Colegiului Electoral Bisericesc-. Potrivit lui Stan, CNSAS a -forţat- o -interpretare extensivă şi o aplicare abuzivă a legii-, anunţand că va începe cercetarea dosarelor de securitate ale ierarhilor BOR şi audierea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.