Acasă Politic Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009 funcționează ca una fantomă

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009 funcționează ca una fantomă

DISTRIBUIȚI

 

Spre deosebire de orice altă comisie parlamentară, pentru cea de anchetare a alegerilor din 2009 nu există o ordine de zi afișată nici pe site-ul Camerei Deputaților, nici pe cel al Senatului. Comisia anchetează în paralel cu cercetarea penală a parchetului general ceea ce este ilegal, aceasta funcționând ca o entitate-fantomă: înregistrată dar cu activitate necunoscută, că doar și firmele fantomă sunt înregistrate la ONRC, au un administrator și asociați cunoscuți dar activitatea este paralelă cu legea.

 Președintele Comisiei de anchetă, Mihai Fifor a precizat săptămâna trecută că luni va avea loc audierea lui Mircea Geoană, urmând secretarii de stat din Ministerul de Interne din 2009 — Mihai Capră, Marian Tutilescu, Dan Fătuloiu, alături de Ana Maria Pătru, fostă vicepreședintă a AEP.

 

Pentru marți, începând cu ora 14,00, parlamentarii i-au invitat pe Vasile Blaga, Marcel Opriș, directorul STS, Cătălin Predoiu — la vremea aceea ministru de Externe — și pe Eugen Tomac — cel care coordona Departamentul Românilor de Pretutindeni.

 

Miercuri sunt invitați la audieri Gabriel Oprea, Baconschi — ambasador la Paris, ambasadoarea de la Madrid, ambasadorii de la Chișinău, Roma, fostul primar al sectorului 2, Neculai Onțanu, și Anghel Iordănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.