Acasă Politic Crin ne amenință cu noi violențe stradale dacă Traian Băsescu nu este...

Crin ne amenință cu noi violențe stradale dacă Traian Băsescu nu este dat jos

DISTRIBUIȚI

Somnul rațiunii naște monștri. Acesta este și cazul lui Crin Antonescu care nu mai are nici o limită și vorbește de soluții finale din fotoliul său larg rezervat de Felix în studiourile Antenelor. În această iarnă, ziarul „Curentul” a atras atenția continuu vizavi de „gherilele urbane” formate din așa-ziși liberali care instigau lumea la revoltă în Piața Universității. Cea mai mare „operațiune” de acest gen a avut loc, atunci când la Universitate au fost aduși „ultrașii” echipelor de fotbal, supărați pe o lege a lui Mitică Dragomir care ar fi pedepsit aspru huliganismul. Exploatând slăbiciunile acestora, actualul primar al sectorului 6, Rareș Mănescu, s-a bizuit pe sprijinul huliganilor din zona Ghencea, și nu numai, pentru a crea o stare de nemulțumire generală pe care Antena3 și Realitatea au transmis-o atunci ca fiind voința poporului. Cu un incendiu provocat de aceștia la Piața Unirii și vandalizarea unor magazine, situația a fost descrisă atunci în termeni de „grecizarea României”. În mijlocul acestora s-a aflat mai tot timpul Rareș Mănescu, actualul primar al sectorului 6 pentru care Crin s-a bătut cu toată lumea, inclusiv PSD, pentru ca acesta să poată candida în acest sector susținut de USL. Un personaj pe alocuri grobian care nu poate să lege o frază elevată și al cărui discurs seamănă mai degrabă cu monologul unui spărgător de semințe de la peluză. În așa-numitele revolte de la Universitate acesta a fost sprijinit de mai mulți așa-numiți bloggeri liberali, în fapt niște teribiliști târzii care s-au arătat foarte mândrii de violențele pe care le-au provocat chiar ei, aceștia fiind implicați în diverse bătăi de stradă cu alți protestatari.

USL pregătește noi „revoluții populare”

Halucinant, în acest weekend, chiar președintele interimar al României, Crin Antonescu, a amenințat că aceste violențe de stradă ar putea reveni. Aceleași amenințări venite din zona liberală care nu va ezită să îl folosească din nou pe Rareș Mănescu pentru a organiza astfel de evenimente care au degenerat în trecut în violențe. În textul reținut de stenogramele ședințelor PNL de dinainte de referendum s-a putut observa cu ușurință cum PNL și Crin Antonescu se bizuie deja pe abilitățile lui Mănescu de a organiza astfel de agitații. Într-o convorbire dintre dintre Relu Fenechiu și Rareș Mănescu, cel din urmă vorbește deschis despre forțele pe care le poate mobiliza, cerând ajutor și de la PSD în acest sens. „Piața Universității merge, mâine la 10.00 o să fie un Congres la Parlament cu revoluționari, eu voi fi amfitrion; au început să plece mesajele în piață. Trebuie să trimită și PSD oameni; cei care sunt acolo știu ce au de spus”, discuta Mănescu cu Fenechiu în ședințele PNL. La nici două săptămâni distanță de la apariția acestor convorbiri legate de cum se poate fabrica o astfel de „revoluție”, Crin Antonescu a declarat, la Antena3, că România risca să înregistreze, în toamnă, violențe sociale mai grave decât cele de la începutul anului, dacă suspendarea lui Traian Băsescu și referendumul de demitere nu ar fi avut loc în acest moment. Reamintim că în această iarnă, huliganii asmuțiți de USL au dus adevărate lupte de stradă cu forțele de ordine. Pe acest val, USL avea să ajungă la putere în locul guvernelor Boc și apoi Ungureanu. "Sute de mii de oameni, în fiecare seară și aproape în fiecare localitate însemnată, în ianuarie-februarie, au dat aceste semne că soluția era, atunci, alegeri anticipate și parlamentare și prezidențiale. Nu am fi ajuns aici. Acum, dacă acest referendum nu avea loc, dacă această suspendare nu avea loc, din toamnă riscam să avem chiar violențe sociale", a spus Antonescu, într-o emisiune a Antena3. O exagerare evidentă a cifrelor care în fapt nu au fost decât câteva sute de oameni la Universitate, mulți dintre aceștia fiind plătiți, așa cum s-a demonstrat ulterior, dar prezentați de Antene ca martiri ai „dorinței poporului”. Cezar Preda a declarat ieri că protestele din luna ianuarie au fost la un număr de 10-20 de ori mai mic decât îl "umfla" Crin Antonescu. El a precizat că nu se justifică faptul ca un om politic responsabil, care are în mâna sa destinele unei țări, să pronunțe termenul "tensiuni sociale" când nu e cazul. "Antonescu descria scenarii pe care românii nu le au în cap, nu le agrează, românii sunt un popor pașnic. Nu toată lumea trebuie să gândescă cum gândește domnul Antonescu și Dogaru. Lumea e mult mai inteligentă decât gândirea și decât ceea ce înseamnă tensiune socială în capul, în mintea domnului președinte interimar", a spus Cezar Preda.

Consilierul prezidențial pe securitate, mazilit prin ordin de Antonescu

În ultimele săptămâni, Crin s-a preocupat intens în vederea mazilirii consilierilor prezidențiali, în special a celui pe probleme de securitate, Iulian Fota. El a afirmat că i s-ar fi părut elementar ca toți consilierii lui Traian Băsescu să demisioneze, acuzându-l pe Iulian Fota de „obrăznicie ieșită din comun” pentru că i-a pus în discuție decizia de a-i elibera din funcție.  "Discret am fost că nici măcar nu am clintit un consilier prezidențial de acolo. În momentul însă în care avem de-a face, acum, cu o lună și jumătate, cu un nou interimat, în care totuși în țara asta instituția prezidențială trebuie să funcționeze, mi s-a părut elementar să eliberez consilierii domnului Băsescu – între noi fie vorba mi s-ar fi părut elementar să demisioneze dânșii, pentru că, dacă Traian Băsescu se întoarce, evident că și-i poate aduce înapoi", a spus Antonescu, la Antena3. La rândul său, Iulian Fota a replicat că gestul lui Crin este unul "de forță" prin demiterea consilierilor prezidențiali ai președintelui suspendat Traian Băsescu iar prin această mișcare Antonescu a dorit să arate că "el e șeful".

Crin dă vina pe SIE pentru imaginea României în exterior

Ura față de instituțiile de forță ale României, pe care Crin le consideră aservite lui Băsescu, nu se oprește numai aici. În colimatorul lui Antonescu a intrat și Serviciul de Informații Externe (SIE) pe care l-au condus, în ultimele două mandate, Mihai Răzvan Ungureanu și Teodor Meleșcanu. Pe ambii, Crin i-a categorisit drept „slugile lui Băsescu”, motiv pentru care această instituție nu este văzută cu ochi buni. Ba mai mult, ar fi responsabilă și de imaginea negativă a României, nu mizeriile din ultima vreme făcute în plan interne de USL, acolo unde Ponta și Crin au mințit și sfidat UE cu o nerușinare vecină cu prostia. Antonescu a insinuat că președintele Băsescu ar face, prin intermediul SIE, diverse jocuri politice. El a declarat, sâmbătă, referindu-se la Serviciul de Informații Externe (SIE), că trebuie să înțelegem mecanismul prin care imaginea României a fost distrusă în doar două săptămâni într-o acțiune organizată, coordonată și finanțată. "Pe mine mă interesează ca aceste instituții să lucreze la Cotroceni nu ca să lucreze pentru mine, să-mi spună mie cu cine se întâlnește domnul Băsescu. Să vedem ce se poate face pentru relațiile și imaginea afectate ale acestei țări, pentru că ele au un rol sau îl pot avea. Să vedem ce se întâmplă – că mă întrebați de un anumit serviciu (SIE, n.r.) – trebuie să înțelegem totuși mecanismul prin care imaginea unei țări a fost distrusă în două săptămâni într-o acțiune evident organizată, coordonată, finanțată. Trebuie să vedem totuși cine a făcut asta, pentru că este ceva ce afectează țara, toată țara", a spus Antonescu, la Antena3. Întrebat de unul dintre invitații emisiunii dacă afirmația sa poate echivala cu aceea că imaginea țării a fost distrusă în două săptămâni într-o acțiune organizată și finanțată, Antonescu a spus răspuns: "Așa pare. O spun pentru că văd". Încă o dovadă de diletantism politic, care denotă o pregătire precară a unui om cu ambiții atât de mari. Acesta încurcă atribuțiile Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de a promova imaginea României și de o a întreține cu rolul SIE de a culege informații în plan extern. O mostră de viziune politică îngustă ce a politizat deja excesiv activitatea MAE, care funcționează mai nou ca mașina de propagandă a USL și misiunea și activitatea unui serviciu de informații.

Dragoș Stănculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.