Acasă Politic Cristi Preda: în PMP e mai rău ca la comuniști

Cristi Preda: în PMP e mai rău ca la comuniști

DISTRIBUIȚI

Astăzi, Colegiul Național al PMP a decis în unanimitate excluderea lui Cristian Preda, ultimul „intelectual”, din partid. Astfel, epurarea grupului intelectualilor din PMP s-a încheiat după ce Adrian Papahagi, Teodor Baconschi și Daniel Funeriu au părăsit pe rând partidul. Udrea a rămas cu Gelu Vișan, Marin Anton, Clement Negruț și Ștefan Vlaston. Aceștia ori o admiră pe Udrea, ori așteaptă preluarea conducerii PMP de către Traian Băsesu.
Cristi Preda a comentat excluderea sa pe facebook.

„Excluderea mea din ‪#‎PMP‬ e nestatutară. Nu am fost înștiințat că o asemenea chestiune se va afla pe ordinea de zi a organismelor care au discutat-o – Consiliul Executiv Național din 17 noiembrie și Colegiul Național de azi. Nu mi s-a spus nici măcar că acestea se reunesc, deși eram membru în ambele. În consecință, mi-a fost încălcat dreptul de a mă apăra. E inimaginabil ca un partid membru al ‪#‎PPE‬ să procedeze așa. E mai rău ca la comuniști! Din câte înțeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile șefei. Dar de ce azi? E vorba probabil despre o reacție la declarația mea de ieri, în care anunțam că mă interesează cursa pentru șefia PMP.Țin să le mulțumesc colegilor care nu au votat abuzul comis de Udrea, fiindcă înțeleg că excluderea nu a fost susținută unanim. Voi căuta să văd dacă pot contesta decizia, fiindcă tare mă tem că PMP nu mai funcționează normal.
UPDATE Acum remarc că în comunicatul PMP se vorbește atât despre majoritate absolută, cât și despre unanimitate atunci când e pomenit rezultatul votului referitor la excludere. Am căutat să iau legătura cu membrii conducerii PMP, dar nu a răspuns nici măcar unul. Curajul opiniei…”

Adrian Papahagi a postat și el un comentariu pe facebook: „Mă simt ca omul din bancul acela, după ce și-a scos toate orătăniile din casă. Realizez ce bine-mi era de fapt”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.