Acasă Actualitate Cristian Seidler: Guvernul României a minţit şi a comunicat date incomplete Băncii...

Cristian Seidler: Guvernul României a minţit şi a comunicat date incomplete Băncii Mondiale pentru a salva pensiile speciale

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a minţit, în mod repetat, Banca Mondială şi i-a transmis informaţii incomplete pentru a salva cu orice preţ pensiile speciale. Miniştrii din Guvernul PSD-PNL care se fac responsabili de inducerea în eroare, cu bună ştiinţă, a Băncii Mondiale trebuie să îşi dea, imediat, demisia sau să fie demişi. Este inacceptabil să închei un contract de consultanţă pe bani publici, dar să influenţezi prin minciună rezultatele.

„Banca Mondială a primit de la Guvernul României informaţia cum că România nu colectează sistematic informaţii privind salarizarea militarilor. Asta e o minciună gogonată, pretext ca salariile militarilor din întreaga carieră să nu poată constitui bază de calcul pentru pensie. Referitor la salarizarea militarilor activi, Guvernul României a transmis doar 2,5% din aceste salarii Băncii Mondiale, dar i-a cerut să facă o simulare a impactului bugetar. Cât despre analiza pe pensiile magistraţilor, Banca Mondială nu a primit nicio informaţie de la Guvernul României referitoare la salarizarea procurorilor. Cu alte cuvinte, Guvernul României a minţit consultantul plătit din bani publici şi a furnizat informaţii parţiale privind categoriile beneficiare de pensii speciale”, precizează Cristian Seidler.

Guvernul PSD-PNL a transmis Băncii Mondiale informaţii trunchiate doar pentru a putea justifica apoi alegerea scenariului cel mai puţin reformist din cele patru posibile.

Contraargument la minciuna Guvernului PSD-PNL: în perioada 2010-2015, pensiile militare s-au calculat în România pe baza veniturilor din întreaga carieră.

Conform OUG 1/2011, până la 31 octombrie 2011 toate instituţiile au fost obligate să predea arhiva cu informaţiile privind veniturile militarilor Caselor sectoriale de pensii, ale Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.

„Am citit raportul integral al Băncii Mondiale referitor la pensiile de serviciu şi concluzia este clară: raportul Băncii Mondiale demască intenţia Guvernului PSD-PNL de a salva pensiile speciale. Ne este foarte clar că intenţia Ministerului Muncii şi, deci, a Guvernului României este de a NU trece pensiile pe contributivitate, aşa cum cere Jalonul 215 din PNRR. Guvernul României este dispus să piardă banii din PNRR de dragul salvării pensiilor speciale. Banca Mondială arată foarte clar că Guvernul României a minţit în mod repetat şi i-a transmis informaţii parţiale”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

1 COMENTARIU

  1. la romanica nu e guvern, e grup organizat mafiot. ce raport? cei din guvern sunt analfabeti functionali (ca si cei din sparlament, ca de fapt, toți politicienii)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.