Home Politic Cristiana Anghel îi vrea la pușcărie pe jurnaliștii Antenei 3 care au...

Cristiana Anghel îi vrea la pușcărie pe jurnaliștii Antenei 3 care au făcut-o senatoare

DISTRIBUIŢI

După ce au făcut-o senatoare, fraierii de Dan Voiculescu și Antena 3 primesc o grea lovitură de la submediocra Cristiana Anghel. Aceasta a depus un proiect de lege la Parlament prin care vrea reincriminarea insultei și calomniei. Ceea ce nu știe senatoarea este că CEDO permite emiterea de judecăți de valoare pentru care nu trebuie proba verității iar limita criticii admisibile la oamenii politici este foarte largă. Adică eu ca jurnalist pot spune despre politiciana Cristiana Anghel că e o toantă și nu trebuie să dovedesc asta. În cazul ei, de altfel, este și evident.
Iată textul propunerii legislative:
„Titlul I. Infracțiuni contra persoanei se completează şi va avea următorul cuprins:

“Capitolul X. Infracțiuni contra demnității

Art. 2271 – Insulta – Atingerea adusă onoarei ori reputației unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin alte mijloace, ori prin expunere la batjocură, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul când se atribuie unei persoane un defect, boală sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebui relevate.

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părților înlătură răspunderea penală.

Art. 2272 – Calomnia – Afirmarea ori imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinante privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancțiune penală, administrativă sau disciplinară, ori disprețului public, se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părților înlătură răspunderea penală.

Art. 2273 – Proba verității – Proba verității celor afirmate sau imputate este admisibilă, dacă afirmarea sau imputarea a fost săvârșită pentru apărarea unui interes legitim.

Fapta cu privire la care s-a făcut proba verității nu constituie infracțiunea de insultă sau calomnie.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.