Acasă Politic Cum (nu) pot partidele sa-si vanda sediile

Cum (nu) pot partidele sa-si vanda sediile

DISTRIBUIȚI

Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic a modificat, ieri, la solicitarea presedintelui Ion Iliescu, Legea privind vanzarea spatiilor aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, destinate sediilor partidelor politice.

Conform actului normativ modificat, spatiile destinate sediilor partidelor politice, aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, pot fi vandute doar partidelor care se reinscriu in conditiile noii legi a partidelor politice. Prin aceasta noua lege, partidele politice nu pot ceda integral sau partial spatiile detinute, in scopul obtinerii de avantaje economice sau politice, sub sanctiunea nulitatii absolute a actului de instrainare.

In cazul minoritatilor nationale care nu mai au reprezentare in parlament nu se aplica noua lege. Aceasta este valabila pentru organizatiile reprezentate in parlament la data aparitiei legii. Actul normativ prevede ca, timp de 10 ani, partidele politice sa nu-si poate instraina sediile. Modificarea propusa de Iliescu prevede ca, in cazul in care un partid se desfiinteaza inaintea celor 10 ani, spatiile dobandite revin in proprietatea statului sau a autoritatii administrativ-teritoriale, cu despagubire baneasca la o valoare calculata in raport cu pretul de achizitie. In privinta imobilelor care formeaza obiectul legii, actul stipuleaza ca in privinta acelora pentru care exista solicitari de restituire, legal formulate si inregistrate, vanzarea sa se faca numai dupa clarificarea regimului lor juridic, spre a se evita angajarea raspunderii statului pentru instrainarea unui bun ulterior restituit unui solicitant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.