Acasă Politic Cum spioneaza Georgică Severin, omul lui Dragnea de la Radio, computerele angajaților

Cum spioneaza Georgică Severin, omul lui Dragnea de la Radio, computerele angajaților

DISTRIBUIȚI

Angajații din Radio România transmit o nouă scrisoare colegilor din presă în care descriu atmosfera de teroare instituită de omul lui Dragnea, Georgică Severin:
„Dragi colegi,

Ne exprimăm, din nou, dezamăgirea că Parlamentul României nu ia atitudine și să-l demită pe cel care ne hărțuiește zilnic! Câte victime mai trebuie sa aibă Georgică Severin, nababul PSD, pentru ca Parlamentul României să ia atitudine? Chiar vreți, stimați politicieni, să aveți pe conștiință oameni care nu fac decât să-și exercite profesia? Chiar nu vă îngrijorează rapoartele Comisiei Europene, ale organizațiilor pentru libertatea de exprimare, care arată clar că nu există presă liberă, în România? Nici acum, înainte de alegerile europarlamentare?

Azi, vă prezentăm încă o dovadă că oameni ai servicilor (SRI și STS) sunt în Societatea Română de Radiodifuziune și execută ordinele de monitorizare și intimidare ale baronului PSD de Prahova, numit șef al instituției de coaliția PSD-ALDE. Cât trebuie să mai suortăm, după ce am semnalat PRIMUL CAZ, după 1989, când un jurnalist este intimidat și scos din direct, i se face rău, în urma hărțuirii și atingerilor aduse imaginii de jurnalist Radio România și cheamă ambulanța în instituție. Doamnelor și domnilor parlamentari, până când????

Vă amintim că toată presa a relatat pe larg, cu dovezi, cum colega noastră, Dana Costea Dumăscu a fost scoasă de pe post de către redactorul-șef, fără concurs, Nicu Popescu, cel cu state vechi în a „monitoriza” jurnaliștii, încă din anii 90, iar colegei noastre i s-a făcut rău și a chemat ambulanța.

Azi, avem dovada clară, însă, că ne sunt spionate computerele!

Angajatul SRR la agenția RADOR, vicepreședinte de sindicat, Marius Dorian Tănase a fost anunțat că pe pe grupul de whatsapp al managerilor a aparut un text postat de Directorul tehnic Burloiu Constantin, totodata membru al Comitetului Director: „putem demonstra că textul este făcut de Tănase dar ca să aflăm cine a intrat în calculatorul lui Dolea trebuie să mai săpăm”.

Acest text ne invoca vremuri de trista amintire, care, se pare, au revenit in Radio Romania, la 30 de ani de la Revolutie. Dincolo de aceasta, ne confirmă ceea ce mai multi sindicaliști ne-au semnalat: angajatii SRR sunt urmăriti, iar celor incomozi li se pun pe urme persoane special desemnate, desi nu exista in organigrama SRR functii cu asemenea atributii.

Tanase Marius Dorian a mai semnalat în public și că în 2017 i s-a ridicat calculatorul de serviciu, sub pretextul unor reparații si a fost returnat peste aproximativ 6 luni!

Trebuie să amintim presei că în 2005 a fost semnat un contract între Radio România și Serviciul de Transmisiuni Speciale, că există la parterul instituției un spațiu cu mai multe servere și angajați care nu aparțin radioului. Contractul a fost semnat, pe atunci și continuă să existe, grație fostei reședinte a instituției, Maria Țoghină, actualmente numită de guvernul PSD Dăncilă în Consiliul de Administrație al Radio România, o apropiată colaboratoare la vot și în proiecte cu Georgică Seeverin, cea care l-a numit pe directorul tehnic, Cosntantin Burloiu, în această funcție!

https://romanialibera.ro/politica/institutii/salarii-pe-datorie-in-radioul-public–11571

Presa a scris, atunci, pe larg și, iată de ce, acum mai mult ca niciodată, regimul Dragnea nu face decât să folosească această infrastructură și angajați din funcții de decizie, pentru a controla informația și resursele instituției.

Vă amintim și raportul publicat zilele trecute de prestigoiasa organizație Reporteri Fără Frontiere care descrie presa din România, ca fiind plătită de partide, infiltrată de SRI, abuzată de autorități. „Relația dintre SRI și presă, în sensul infiltrării acesteia cu agenți sub acoperire, nu a fost lămurită în perioada 2018-2019, deși fostul șef al SRI, ambasadorul George Maior, a recunoscut public că SRI folosește agenți sub acoperire în presă, iar mai mulți patroni de presă și politicieni cu probleme penale au adus subiectul în agenda publică.” se scrie în raport.

La Radio România continuă să rămână nerezolvate și îngrijoratoare presiunile și abuzurile comise asupra angajatilor: la Radio Resita,în cursul lunii martie, când un realizator de emisiuni a fost alungat de pe post de redactorul șef numit cu delegatie, Mario H. Balint, pentru ca acesta din urma să realizeze un interviu cu presedinta organizatiei locale PSD.

Tot Mario H. Balint a semnat un articol denigrator si amenintator la adresa unei colege scoase de pe post, Dana Costea Dumăscu, folosind argumentele conducerii RRA, argumente nereale si neprobate.

Tot la redactia Informatii, au fost semnalate public, cu dovezi, manipulari ale știrilor, atât din punct de vedere al conținutului ( cazul stirii din care a disparut numele liderului PSD, Liviu Dragnea), dar și al paginării (cazul mediatizat de presa – 8 stiri cu 8 ministri).

Acest demers al nostru a fost trimis din nou către organizații ale jurnalițtilor și la Comisia Europeană, la cabinetul primvicepreședintelui Frans Timmermans, cel care monitorizează respectarea statului de drept și a democrației, în statele membre. Facem acest lucru pentru a ne asigura protecția!

Vă mulțumim, dragi colegi, că publicați dezvăluirile noastre, toate cu probe jurnalistice!

Grupul Pentru Libertatea de Exprimare

GPLER

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.