Home Politic Cum vrea Liviu Pop să-și poată „aranja” soția fără concurs la orice...

Cum vrea Liviu Pop să-și poată „aranja” soția fără concurs la orice școală de top din București

DISTRIBUIŢI

Prezent într-un studio de televiziune, senatorul PSD Liviu Marian Pop a anunțat mărinimos că vrea să schimbe legea Educației pentru soția lui Klaus Iohannis, după ce a aflat că profesoara Carmen Iohannis va face naveta Sibiu-București pentru a putea să rămână la catedră.

„Trebuie să schimbăm legea. Doamna Iohannis trebuie să se poată transfera cu serviciul la București, iar actualele prevederi nu îi permit. În lege e scris că doar demnitarii pot așa ceva, nu și soțiile sau soții. Vrem să facem asta pentru Carmen Iohannis”. Bineînțeles că prezentatoarea de la GhițăTV nu l-a întrebat despre soția lui care va beneficia și ea de această lege. Ziarul CURENTUL a dezvăluit în urmă cu 4 ani după cum puteți citi AICI că Liviu Pop și-a detașat „în interesul serviciului” soția la Școala I.G.Duca, așa cum se vede în instantaneul de pe site-ul Ministerului Educației.
Soția lui Pop era la acel moment o mediocră exact ca și soțul său și nicidecum nu putea fi detașată „în intersul învățământului”

Conform METODOLOGIEI PRIVIND MIȘCAREA PERSO­NALULUI DIDACTIC aprobată prin OMECTS NR. 5616/2010 art.33-34(1) „Detașarea în interesul învățământului se realizează pentru ocuparea unor posturi didactice din unități de învățământ: grădinițe, școli sau clase alcătuite din elevi capabili de performanțe, la grupe, inclusiv de preșcolari, sau clase alcătuite din copii cu cerințe speciale de educație, unități pilot, unități de aplicație, unități deficitare în personal didactic și pentru asigurarea conducerii unităților de învățământ, precum și în funcții de îndrumare și control.
Detașarea în interesul învăță­mântului a personalului didactic titular în învățământul preuni­versitar se reali­zează în baza cererii scrise formulate de unitatea primitoare, la propunerea inspectorului școlar de specialitate, pe postul didactic/catedra solicitat(ă) de unitatea primitoare și cu acordul scris al persoanelor solicitate.“ Carevasăzică, directorul Școlii 146, I.G.Duca și inspectorul de specialitate au auzit de performanțele deosebite ale acestei profesoare din Baia Mare, care tocmai terminase concediul de creștere al celui de-al doilea copil și i-au solicitat transferul la București, în interesul învățământului din România!
Acum dacă va modifica legea, desigur din grijă față de Carmen Iohannis, o va putea instala și pe nevastă-sa la București că doar n-o să dea concurs doamna soție de mare demnitar!
 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.