Acasă Politic Demagogia, Băsescu și șefia SRI

Demagogia, Băsescu și șefia SRI

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu critică nominalizarea făcută de Klaus Iohannis pentru funcția de Director al SRI în persoana lui Eduard Hellvig dar uită că el l-a menținut un an și jumătate la șefia SRI pe sclavul lui Vântu, Radu Timofte și apoi a nominalizat un om al lui Ion Iliescu.
„ „Premierul de la Grivco” reuşeşte să nominalizeze pentru şefia SRI un om al lui Voiculescu. Şocant !!!” a postat Traian Băsescu pe contul său de facebook.
Bineînțeles că fanii fostului președinte vor sări imediat: poate n-a știut despre Timofte. Știa, așa cum a declarat în 2010 într-un interviu: „Dincolo de ce se știa despre serviciile secrete, vreau să mai știți un lucru pe care îl spun cu toată responsabilitatea. În timpul când domnul director Timofte conducea SRI, Sorin Ovidiu Vântu avea o influență extraordinară în acest serviciu. Nu se mulțumea doar să primească informații, care rezultau din ascultările cu mandat care se făceau, dar influența chiar numiri de șefi la nivel județean, la nivel de secții în SRI”, a afirmat președintele, adăugând că nu există dubii din punct de vedere al influenței pe care o avea Sorin Ovidiu Vântu în SRI.

„Informațiile despre influența lui Sorin Ovidiu Vîntu în SRI le-am avut din timpul domnului Timofte — Dumnezeu să-l ierte! — nu sunt informații pe care să le fi primit după ce a plecat Timofte, ci le-am avut chiar din acel timp și chiar am avut discuții cu directorul Timofte legat de subiecte de acest gen: scurgerea de informații din serviciu, utilizarea lor de către un politician sau altul”, a declarat Traian Băsescu.

Mărturisesc că eu, ca bărbat, înțeleg că fostul președinte îi respectă Elenei Udrea prezumția de nevinovăție deși pentru nimeni altcineva nu a mai făcut-o deși Udrea nu mai e de multă vreme ce a fost. Dar să fii atât de demagog când tu l-ai ținut pe Timofte, sclavul lui Vântu și apoi tot tu, „adeptul soluției imorale GRIVCO” ai reușit să „nominalizezi pentru șefia SRI un om al lui Iliescu? Șocant” a fost și pentru noi, românii nominalizarea lui George Maior din 2006, parlamentar PSD la acel moment, care își începuse cariera politică în partidul lui Ion Iliescu. Sau, ce? Ion Iliescu e mai bun decât Dan Voiculescu? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.