Acasă Politic Demisia lui Teodorovici cerută pentru absorbția redusă a fondurilor europene

Demisia lui Teodorovici cerută pentru absorbția redusă a fondurilor europene

DISTRIBUIȚI

Printr-un comunicat trimis redacției, Alexandru Nazare, deputat PDL îi solicită ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să își prezinte demisia, susținând că la rectificarea bugetară se vor tăia aproape un miliard de euro de la proiectele cu fonduri europene.
„Rectificarea bugetară confirmă dezastrul din domeniul proiectelor cu fonduri europene asupra căruia am avertizat în acest an. Degeaba se lăudau și premierul Ponta, și ministrul Teodorovici cu cea mai mare creștere a ratei absorbției, atât timp cât ea se baza pe proiectele începute în perioada 2010-2011 și care acum s-au încheiat, fără însă a fi continuate de noi proiecte începute de guvernul Ponta. Cifrele demonstrează că anul acesta, în primele 8 luni, abia am transmis la Bruxelles solicitări de rambursare în valoare de 600 de milioane de euro, deși ar trebui să ajungem până la sfârșitul anului la aproape 3 miliarde de euro pentru a evita pierderea de bani. În plus avem două programe, cel de resurse umane și cel de competitivitate economică, care sunt de facto blocate după transferul acestora la Ministerul Fondurilor Europene, nefiind transmisă la Bruxelles nicio cerere de rambursare. Este evident că ministrul Teodorovici nu mai are ce căuta în funcția pe care o deține, după ce a girat acest bilanț negativ”, a declarat deputatul, conform unui comunicat de presă transmis duminică de Departamentul de comunicare al ACL.

Nazare mai susține că, în ceea ce privește reducerea fondurilor pentru proiectele de autostrăzi, Guvernul Ponta demonstrează că nu este interesat să facă investiții pentru crearea locurilor de muncă, ci să direcționeze banii către pomeni electorale și către baronii locali.

„Anul acesta ne îndreptăm spre 0 km de autostradă inaugurați după ce lucrările la autostrada Orăștie-Sibiu au fost oprite, iar pentru Nădlac — Arad abia a fost semnat contractul pentru lotul 2. Mai mult, chiar proiectele nou-începute sunt în impas, nici Lugoj-Deva loturile 2,3 și 4, nici Sebeș-Turda nefiind aprobate de Comisia Europeană. Întrucât termenele contractuale de finalizare pentru aceste autostrăzi sunt în 2016, riscul este ca România să piardă aproape un miliard de euro din fondurile europene pentru acest domeniu”, a concluzionat Alexandru Nazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.