Home Politic Demisii de onoarea lui Ion Iliescu

Demisii de onoarea lui Ion Iliescu

DISTRIBUIŢI

Pesedistii au declansat ieri operatiunea -mea culpa-, executand ordinul liderului Adrian Nastase de a-si da demisia pentru rezultatele slabe obtinute la alegerile locale. Cu chiu-cu vai, ei au acceptat situatia, asa incat faxul de la sediul PSD din Bulevardul Kiseleff a fost urmat ieri de un val de demisii menite sa demonstreze, chipurile, ca mai-marii partidului sunt capabili de gesturi morale si responsabile, tocmai bune sa-l impresioneze pe presedintele Iliescu. Reprezentantii partidului de guvernamant se vor duce la Palatul Cotroceni cu teancul de hartii prin care multi au renuntat la functiile de conducere detinute la organizatiile judetene cu probleme, urmand sa fie felicitati pentru -curajul- dovedit de probabilul viitor lider pesedist. Marea spovedanie ar urma sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare.

Demisiile au inceput cu Viorel Hrebenciuc care si-a asumat, zice-se, esecul de la Bacau, cea mai rusinoasa si surprinzatoare infrangere a pesedistilor care nici nu se gandeau ca lui Dumitru Sechelariu i-a expirat viza de baron local. Hrebenciuc a demisionat din functia de presedinte al organizatiei judetene Bacau, dar a ramas vicepresedinte al partidului. El i-a indemnat pe colegii sai din partid sa faca acelasi lucru si sa respecte decizia Delegatiei Permanente. Ba chiar a asistat la sedinta PSD de la Piatra Neamt, pentru a fi sigur ca liderul local, Ion Rotaru, isi va da demisia ca urmare a pierderii primariei in favoarea liberalului Gheorghe Stefan. Rotaru a fost felicitat de Hrebenciuc si in schimbul demisiei a primit postul de subprefect la Neamt. Si Doru Ioan Taracila era asteptat sa-si depuna mandatul de presedinte al PSD Calarasi. Peste toate astea, a venit si demisia lui Sechelariu, de data aceasta din partid. Doar Ioan Rus a ramas neclintit, el sustinand ca decizia DP nu il vizeaza pentru ca PSD Cluj a obtinut cel mai bun procentaj din istoria sa.

La Bucuresti, scenariul s-a repetat. Dan Ioan Popescu si-a dat demisia din functia de presedinte PSD Bucuresti, aratand ca s-a vazut -nevoit- sa respecte hotararea conducerii centrale a PSD, potrivit careia au obligatia de a demisiona toti liderii organizatiilor care au obtinut rezultate inferioare anului 2000. Locul sau a fost luat de singurul pesedist care a reusit sa iasa nesifonat din meciul de la Bucuresti, Neculai Ontanu.

In acelasi timp insa, ex-liderul pesedist la Capitala a tinut sa sublinieze ca nu a fost de acord nici un moment cu o asemenea decizie, desi isi asuma intreaga responsabilitate pentru scorul slab din alegeri si pentru sustinerea lui Mircea Geoana in cursa impotriva lui Basescu.

Presedintele organizatiei Bucuresti a partidului de guvernamant, Dan Ioan Popescu, si-a dat ieri seara demisia din functie in cadrul unei Conferinte extraordinare a filialei. Popescu a aratat ca s-a vazut nevoit sa respecte hotararea conducerii centrale a PSD, potrivit careia au obligatia de a demisiona toti liderii organizatiilor care au obtinut rezultate inferioare anului 2000. In acelasi timp insa, liderul PSD de la Capitala a tinut sa sublinieze ca nu a fost de acord nici un moment cu o asemenea decizie. -Mi-am exprimat punctul de vedere in Delegatia Permanenta in legatura cu aceasta hotarare. Nu sunt de acord cu algoritmul propus, nu cred ca aceste criterii sunt reprezentative sau definitorii pentru realitatea electorala politica din PSD-, a spus Dan Ioan Popescu. In ceea ce priveste rezultatele alegerilor, Popescu a declarat ca isi asuma intreaga responsabilitate. De asemenea, proaspatul demisionar a afirmat ca isi asuma raspunderea si pentru sustinerea lui Mircea Geoana in cursa pentru Primaria Capitalei. Dan Ioan Popescu a explicat ca decizia privind sustinerea candidaturii ministrului de externe a reprezentat -cea mai buna solutie in acel moment-, sondajele indicand o egalitate a sanselor in fata liderului democrat Traian Basescu.

Ontanu, pus in scaunul lui Dan Ioan Popescu

Dan Ioan Popescu a tinut sa-i avertizeze pe colegii sai de organizatie ca nu vor avea o situatie usoara de acum inainte. -Si asta pentru ca, desi nu suntem multumiti de rezultatele pe care le-am obtinut, nu putem sa avem o atitudine ostila fata de populatia care a decis aceste rezultate-, a continuat de acum fostul presedinte al organizatiei PSD Bucuresti. Dan Ioan Popescu a propus astfel prevalidarea Conferintei Extraordinare, investirea in functia de lider interimar al organizatiei pe Neculai Ontanu, primarul sectorului 2 ales pentru un nou mandat. -Neculai Ontanu este un om care a muncit mult in ultimii patru ani la primarie, care a avut rezultate si a stiut sa se lupte pentru partid-, a apreciat Dan Ioan Popescu. El a anuntat, totodata, si numirea Aurei Vasile in functia de presedinte executiv interimar al filialei, post ocupat pana de putin timp de Mircea Geoana. De asemenea, si Dan Darabont si-a anuntat demisia din functia de presedinte al organizatiei PSD sector 6, el fiind inlocuit cu Iulia Stratulat. Membrii filialei Bucuresti ai partidului de guvernamant nu au ezitat sa-si exprime nemultumirea fata de decizia Delegatiei Permanente a PSD, care asteapta demisia unor sefi de organizatii. Doru Giugulea, unul dintre liderii PSD Bucuresti, a declarat, ieri, ca hotararea conducerii partidului este indecenta. -Mi s-a pus cutitul la gat de anumite foruri si organisme de conducere. A taia inainte sa masuram e o hotarare hormonala-, a aratat Giugulea.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.