Acasă Politic Deputat: românii întorși în țară care nu au asigurare de sănătate europeană...

Deputat: românii întorși în țară care nu au asigurare de sănătate europeană să completeze declarația unică și să plătescă 1338 lei în termen de un an

DISTRIBUIȚI

”Cetăţenii români întorşi în ţară care nu au asigurare medicală să plătească contribuţii la asigurările sociale de sănătate

Având în vedere situaţia critică provocată de răspândirea infecţiei cu coronavirus în ţară şi mai ales în vestul Europei, de unde concetăţenii noştri, diaspora românească, se întoarce masiv în ţară, consider obligaţia statului nostru de a-i primi pe toţi.

Rog autorităţile competente ale statului român ca la intrarea în ţară să oblige toţi cetăţenii să completeze un formular privind existenţa sau inexistenţa unui contract de muncă în vreuna din ţările Uniunii Europene, iar în cazul în care acesta nu există, să fie obligaţi să completeze declaraţia unică privind asigurarea de sănătate prin plată directă. Formularul astfel completat şi asumat chiar în cursul zilelor de carantină obligatorie, ar putea oferi tuturor cetăţenilor români fără loc de muncă în vreuna din ţările UE, să beneficieze de toate avantajele sistemului sanitar românesc, în cursul anului 2020, din momentul depunerii la reprezentantul ANAF din vamă sau online.

Din punct de vedere administrativ se poate realiza aceasta fără proceduri complicate, iar obligaţia de achitare a sumei de 1338 de lei trebuie îndeplinită până cel târziu la data de 15 martie anul viitor.”, scrie Vass Levente, într-un comunicat oficial transmis de Camera Deputaților.

1 COMENTARIU

  1. Idem amânare a obligațiilor de plată inclusiv cu reducere (nu doar până la 31 III) sau posibilitatea plății într-un cont dedicat pentru fiecare UAT a impozitelor locale la nivelul anului trecut în absența notificării de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.