Acasă Politic Deputatul ucrainean Tcaciuc, dat in vileag de conationali

Deputatul ucrainean Tcaciuc, dat in vileag de conationali

DISTRIBUIȚI

Uniunea Democrata a Ucrainenilor din Romania (UDUR) – Tinutul Bucovina a solicitat ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului minoritatii ucrainene, Stefan Tcaciuc, deoarece CNSAS -a dat in vileag faptul ca Stefan Tcaciuc a desfasurat activitati politice in cadrul Securitatii ceausiste, aspect pe care deputatul ucrainean l-a tainuit-. Totodata, UDUR solicita verificarea declaratiei privind colaborarea cu Securitatea completata de Tcaciuc la inscrierea candidaturii pentru alegerile generale din anul 2000.

In aceste conditii, UDUR solicita si sesizarea din oficiu a Parchetului, care sa declanseze in acest caz cercetari privind comiterea infractiunii de fals in acte publice. UDUR mai cere ca deputatul Tcaciuc sa fie obligat sa restituie statului -sumele necuvenite si nejustificate pentru acest rastimp de doi ani de zile-, de cand are calitatea de deputat, pentru ca -cetatenii de rand ai acestei tari, prin diferite taxe si impozite platite, se considera parte pagubita-.

Stefan Tcaciuc a fost ales deputat al minoritatii ucrainene pe listele Uniunii Ucrainenilor din Romania (UUR). La inceputul legislaturii, reprezentantii in Parlament ai unor minoritati nationale, printre care cea albaneza si slavo-macedoneana, au fost contestati de alte asociatii reprezentand aceleasi minoritati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.